Runi opet, bar nakratko, bio ''Karamela''!

Napadač Mančester junajteda posle 11 godina obukao dres svog matičnog kluba.

Fudbal 03.08.2015 | 17:00
Runi opet, bar nakratko, bio ''Karamela''!

Vejn Runi (29) u idealnom svetu bi bio živa legenda Evertona.

On je drugi najmlađi fudbaler koji je ikada zaigrao za "karamele" u zvaničnoj utakmici. Golom za pobedu nad Evertonom oktobra 2002. postao je najmlađi strelac u istoriji Premijer lige (u međuvremenu je taj rekord oboren). Na Gudison park je došao sa devet godina i na putu do seniora prošao sve selekcije...

Ali, posle dve sezone u prvom timu (sa nepunih 19 godina) nije mogao da odoli pozivu ser Aleksa Fergusona. Avgusta 2004. poslao je upravi zahtev za odlaskom, Mančester junajted je uplatio 25,6 miliona funti i... Ostalo je istorija.

Runi je na Old Trafordu postao multimilioner i superstar. Igrajući uz rame Gigsu, Skolsu, Geriju Nevilu, Ferdinandu, Vidiću... osvojio je Ligu šampiona, pet titula Premijer lige, Svetsko klupsko prvenstvo, postao kapiten jednog od najvećih i najmoćnijih klubova na svetu...

Da bi u nedelju popodne, posle nepunih 11 godina, ponovo istrčao na travnjak Gudisona u voljenom, plavom dresu!

Runi je zaigrao u prijateljskoj utakmici Everton - Viljareal (1:2), priređenoj u čast legendarnog napadača Dankana Fergusona. Ušao je u igru 15 minuta pre kraja, sa svojim originalnim brojem 18 na leđima.

Da sve bude kao u (kratkotrajnoj) bajci, postarali su se navijači, koji su pokazali da mu ne uzimaju za zlo to što je iskoristio priliku koju bi iskoristilo verovatno 99 odsto profesionalnih fudbalera.

"Naišao sam na divan prijem i nema potrebe da ističem koliko mi je drago zbog toga. Sjajno je što su moja deca imala priliku da me vide u dresu Evertona", rekao je posle utakmice za klupsku televiziju.

Za album fotografija i uspomenu do kraja života...

Komentari / 0

Ostavite komentar