Oktan promet izmjenio Regulacioni plan

Skupština grada Banja Luka usvojila je na sjednici održanoj 23.07.2015. godine izmjenu Regulacionog plana po zahtjevu privatnog preduzeća "Oktan promet" koje je u vlasništvu narodnog poslanika Vojina Mitrovića iz Bijeljine.

Republika Srpska 03.08.2015 | 16:00
Oktan promet izmjenio Regulacioni plan

Za izmjenu regulacionog plana kojom se predvidja i dozvoljava gradnja pumpe i pomoćnih objekata na parceli koju je Vojin Mitrović 2010. godine kupio od Perice Repajića glasao je devetnaest odbornika.

Informacija o usvajanju izmjene Regulacionog plana nije iznenadjenje jer je tako nešto odobrilo Odjeljenje za prostorno uredjenje a preporuku dao i gradonačelnik Banja Luke, Slobodan Gavranović. To se desilo prije 10.07.2015.

Resorno Odjeljenje je ranije odbijalo iste zahtjeve Oktan prometa. Promjena mišljenja o zahtjevu Vojina Mitrovića za izmjenom Regulacionog plana uslijedila je nakon izbora u oktobru prošle godine odnosno nakon prelaska Vojina Mitrovića iz NDP-a u SNSD!

Sporna parcela dio je veće zemljišne parcele koju je Perica Repajić stekao zamjenom seoskog zemljišta sa zemljištem poljoprivredne škole u Banja Luci.

Grad Banja Luka tužio je izmedju ostalog i firmu Oktan promet jer su navedene parcele samo bile date na raspolaganje i korištenje Poljoprivrednoj školi a stvarno su vlasništvo grada što je nadležni sud u slučaju dijela zemljišta i utvrdio.

Prje glasanja o izmjeni Regulacionog plana pismo predsjedniku skupštine grada Budimiru Balabanu i gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću je poslao narodni poslanik Dragan Čavić u kojem je zatražio da grad preispita donošenje Odluke o izmjeni pomenutog Regulacionog plana.

Poslanik Čavić je upozorio grad Banja Luku na posljedice koje ova odluka može izazvati i podsjetio na istoriju sporne parcele. Odluka o povlaćenju tačke sa dnevnog reda nije usvojena.

Nakon odluke o usvajanju izmjene Regulacionog plana stvoreni su uslovi da Oktan promet zemljište, kako je ranije i dogovoreno, proda firmi NIS Petrol Laktaši.

(BN TV)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

banjaluka

03.08.2015 13:05

Ko je sad pozicija,opzicija a ko papak? Sve je to ISTO.

ODGOVORITE
Name

Cezar

03.08.2015 13:05

To je dakle cijena tog papka. Samo ga strpati iza rešetaka. Ovo je krunski dokaz mita i korupcije. A svu ovako stečena materijalna dobra oduzeti!

ODGOVORITE
Name

aferiim

03.08.2015 13:30

Mitrovicu,papcino,osvjetla obraz fameliji

ODGOVORITE
Name

Brod

03.08.2015 13:45

Jak je papak mala mu Semberija stigao do Banjaluke, šta kažu Kaja,Tegeltija,Škrbić,Stanković i ostali uspješni Banjalučki "privrednici" da li im je stigla konkurencija?

ODGOVORITE
Name

PETAR

03.08.2015 13:58

SVE SE RADI KAKO GLAVNI BAJA NAREDI!!! Svi ostali mogu samo PRIČATI, ako im DUGAČIJE NE NAREDI?!

ODGOVORITE
Name

Marko

03.08.2015 14:17

Svaki dan prolazim pored sporne parcele na kojoj sam još prije par mjeseci primijetio bagere i kamione koji su iskopavali, odnosno odvozili skinuti sloj veoma plodne zemlje u nepoznatom pravcu.Ovi radovi za sada su zastali, ne znam razlog, čitajući ovaj i druge tekstove, kao i izjave g-dina Čavića, očito je da se radi o zakulisanim i kriminalnim radnjama u koje su, osim aktuelnih vlasti grada Banja Luka, vjerovatno upetljani i pojedinci iz viših nivoa vlasti Srpske.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

03.08.2015 14:41

BANDA!

ODGOVORITE
Name

Tuga

03.08.2015 15:37

Ljudi, mene je stvarno sramotada citam ovakve stvari... bez teksta sam, prosto ne mogu da verujem da se ljudi toliko igraju sa narodom... Ovce smo prave!

ODGOVORITE
Name

nn

03.08.2015 18:12

@Marko: Tacno je da skidaju humus, a benzinska pumpa bi se gradila na mjestu sadasnjeg Kramara. Na njivi o kojoj govoris bi trebali biti teniski tereni... Vidjecemo kad izadju izmjene RP Regionalni centar na sajtu Grada... Pozz

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

03.08.2015 18:34

Šta je ovaj narod dozvolio! Da mu kriminalci otmu sve i bahate se koliko god hoće. FUJ FUJ FUJ. Samo revolucija! I narodna vlast.

ODGOVORITE
Name

vrijeme kurve, fukare i budale

03.08.2015 18:42

Koliko će više para od droge i sličnih biznisa biti oprano kroz gradjevinarstvo u Banjaluci! Narode stoko jedna, koga ti izglasavaš i držiš u vlasti? Okorjele kriminalce! Fuj

ODGOVORITE