Nadal: Tvrda podloga je sasvim druga priča!

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da se nada da će mu titula u Hamburgu doneti potrebno samopouzdanje pred deo sezone koji se igra na tvrdoj podlozi.

Tenis 03.08.2015 | 15:40
Nadal: Tvrda podloga je sasvim druga priča!

Nadal je u finalu turnira u nemačkom gradu pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 7:5, 7:5, i tako osvojio svoju 47. titulu na šljaci.

Nekadašnji prvi reket sveta na taj način se Fonjiniju osvetio za dva poraza koja je ove godine pretrpeo od njega, u Rio de Žaneiru i Barseloni.

“Izgubio sam dva puta zaredom od njega i znao sam da me čeka težak meč. Ali, mislim da sam imao odličan pristup, bio sam pozitivan, borio sam se za svaku loptu. Bilo je i teških trenutaka, propuštenih prilika, ali sam uspevao da se vratim i borio sam se. Presrećan sam zbog pobede, ona je veoma bitna za mene”, rekao je Nadal.

Nadal se trijumfom nad Fonjinijem postarao da 11. godinu zaredom osvoji barem jednu titulu na šljaci u Evropi, a takođe je osvojio 311.775 evra i 500 bodova.

“Sada počinje sezona na tvrdoj podlozi, koja će biti potpuno drugačija priča. Ipak, zadržaću isti pristup, a ova titula će mi pomoći po pitanju samopouzdanja, da budem mirniji, a ujedno i dodam bodove u borbi za mesto na završnom Mastersu sezone”, istakao je Nadal.

Naredni turnir na kojem će Nadal učestvovati je Rodžers kup u Montrealu koji počinje 14. avgusta.

Komentari / 0

Ostavite komentar