Video: Murinjo ''ukrao šou'' Vengeru iako je izgubio!

Bravo, majstore! Bravo i tebi, Petre... Samo sa Vengerom neću da se pozdravim! Žoze Murinjo pravio šou posle meča sa Arsenalom. 

Fudbal 03.08.2015 | 14:20
Video: Murinjo ''ukrao šou'' Vengeru iako je izgubio!

I kad izgubi on je u centru pažnje. Ekscentrični Žoze Murinjo je pretrpeo prvi poraz u sudarima sa Arsenom Vengerom, ali je posle utakmice za trofej Komjuniti šilda „ukrao“ šuu fudbalerima protivničke ekipe, tako što se na sve načine trudio da bude u fokusu.

Najpre džentlmenski potez. stao je ispod stepenica kojima su koračali igrači Arsenala i svakom ponaosob je čestitao na premijernom trofeju u sezoni. Najviše, logično, Peteru Čehu, koga je i zagrlio potvrđujući da između njih, ipak, nema zle krvi, bez obzira na odluku da ne produži ugovor golmanu koji je potom prešao na Emirete.

Ako se sa njim drugarski pozdravio, Murinjo je potpuno ignorisao Arsena Vengera. Ili ovaj njega, kako vam draže. Tek, duga istorija njihovih sukoba nagovestila je ovako hladan odnos, pa je Francuz samo prošao iza leđa menadžeru Čelsija.

A Murinjo je potom krenuo ka svlačionici Vemblija i otarasio se srebrne medalje, koja sleduje poraženom. Bacio ju je na tribine, a neočekivan suvenir završio je u rukama jednog dečkića.

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo ocenio je da je njegov tim bio bolji od Arsenala u borbi za Komjuniti Šild, ali da je izgubio jer su se ‘Tobdžije’ bolje branile.

Arsenal je slavio na “Vembliju” sa 1:0 na “Vembliju” u duelu koji je označio početak nove sezone, a pobedonosni gol postigao je Aleks Okslejd-Čembrlejn u 24. minutu sjajnim udarcem sa oko 16 metara desno iskosa.

“Bili smo bolji tim i izgubili smo, a pobedio je tim koji se više branio. Imali smo inicijativu, kontrolisali smo utakmicu i imali veći posed lopte. Arsenal se branio sa desetoricom igrača, svi su gotovo bili ispred lopte. Stavili su sve ispred svoje crte i bili dobro organizovani. Čestitam im”, rekao je Murinjo.

Zanimljivo, menadžer Arsenala Arsen Venger je tako zabeležio prvi trijumf 13 međusobnih susreta sa Murinjom na klupi ‘Plavaca’.

“Imali su nekoliko dobrih šansi iz kontri, ali mi smo svoje stvarali organizovanim fudbalom. Igrali su taktički i došli do gola prednosti bez ikakvog razloga”, dodao je Murinjo.

Murinjo se posle utakmice pozdravio sa svim igračima Arsenala, ali ne i sa Vengerom, sa kojim je imao dosta javnih sukoba u poslednjih nekoliko sezona.

“Venger je namerno izbegao rukovanje posle meča. Stajao sam ispred tunela, pozdravio sam se sa svim igračima Arsenala, ali on je izbegao rukovanje”, istakao je Murinjo.

Takođe, Murinjo je pri izlasku sa stadiona bacio osvojenu srebrnu medalju navijaču Arsenala.

“Ne čuvam vicešampionske medalje, pa sam je bacio jednom navijaču Arsenala. To je za gubitnike, za njih je to lepa uspomena”, rekao je Portugalac.

Menadžer Arsenala Arsen Venger ocenio je da je njegov tim prevazišao kompleks Čelsija i pokazao veliku želju za pobedom u meču za Komjuniti Šild.

Arsenal je slavio na “Vembliju” sa 1:0 na “Vembliju” u duelu koji je označio početak nove sezone, a pobedonosni gol postigao je Aleks Okslejd-Čembrlejn u 24. minutu sjajnim udarcem sa oko 16 metara desno iskosa.

“Fizički je ovo bila jako teška utakmica, a ni teren nije bio u najboljem stanju. Od kada smo poveli, možda smo učinili malo više stvari da odbranimo tu prednost, ali smo pokazali veliku želju za pobedom. Kada smo napadali, delovalo je da možemo do još nekog gola, ali smo nekako previše igrali na svojoj polovini. Igrali smo pod ‘ručnom’, ali smo prevazišli mogući kompleks od Čelsija”, istakao je Venger.

Venger je na taj način došao do prvog trijumfa u međusobnim duelima sa menadžerom Čelsija Žozeom Murinjom, a Portugalac ga je posle utakmice optužio da nije želeo da se pozdravi sa njim. Francuski stručnjak je odbacio te optužbe na konferenciji za novinare rekavši da se posle utakmice više puta rukovao i dodao da tu nema ničeg posebnog.

Komentari / 0

Ostavite komentar