Uspješna prva proba ''Orlova'' protiv Mađara - 20 razlike!

Đorđević i 13 ratnika preslišali Mađarsku! Narednu pripremnu utakmicu Srbija će odigrati takođe protiv Mađarske već danas, ali će susret biti zatvorenog tipa.

Košarka 03.08.2015 | 11:40
Uspješna prva proba ''Orlova'' protiv Mađara - 20 razlike!

"Igraj i pobedi, ponosno se vrati, ponesi kući zlato što se zlati...".

Stihovi dobro poznate navijačke pesme odjekivali su dvoranom Vitranc u Kranjskoj Gori tokom prve pripremne utakmice, koju su odigrali Srbija i Mađarska. Oko stotinak gledalaca pozdravilo je Orlove u njihovoj premijeri na pripremama za predstojeći Evrobasket. Selektor Aleksandar Đorđević je, baš kao što je i bilo najavljeno, meč odigrao sa 13 košarkaša, koji su komšijama sa severa naneli poraz rezultatom 81:61 (18:16, 24:14, 19:13, 20:18).

Đorđevićevu četu na terenu predvodio je Stefan Marković kao kapiten, s obzirom da su okršaj propustili Miloš Teodosić, Zoran Erceg, Nemanja Bjelica, Dragan Milosavljević i Boban Marjanović, koji je i dalje u SAD na pregledima. Pored iskusnog plejmejkera utakmicu su odigrali Nemanja Nedović, Vladimir Štimac, Nikola Milutinov, Ognjen Kuzmić, Bogdan Bogdanović, Miroslav Raduljica, Nemanja Dangubič, Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Marko Kešelj, Stefan Pot i Marko Simonović. A najefikasniji među njima bio je Nedović sa 14 poena, dok je Milutinov dodao 10, Štimac i Mitrović po devet, a Kuzmić sedam koševa.

Utakmica u kojoj je rezultat trebalo da bude u drugom planu viđen je okršaj bez poštede, sa obe strane. Brzu, atkraktivnu i agresivnu, efikasnu i borbenu igru priredili su igrači dva tima, u kojoj su se bolje snašli Orlovi, Mađarska je pružala jak otpor praktično tokom prvih 15 minuta susreta, kada je rezultat bio izjednačen, ali kada su Đorđevićevi učenici dobili instrukcije da dodaju gas i ubrzaju tempo, Mađari više nisu imali šanse.

Furioznom serijom u samom finišu prvog poluvremena Orlovi su se odlepili na dvocifrenu razliku, a na veliki odmor se otišlo kod rezultata 42:30. Interesantno, do kraja prvog dela selektor Đorđević je priliku pružio svim prvotimcima, ali njegovih instrukcija je možda bilo i najmanje, pošto su najveću galamu pravili njegovi pomoćnici Miroslav Nikolić i Jovica Antonić. Sa klupe su se često mogli čuti povici "zeleno" i "plavo", što su bile odbrambene komande za određene situacije. 

"Luka, gledaj loptu", "Kampuj u reketu", "Sad, sad, sad, jako", "Ide lopta, zavrti", takođe su neki od saveta koje su igrači dobijali tokom utakmice.

SRBIJA: Nedović 14, Milutinov 10, Štimac 9, Mitrović 9, Kuzmić 7, Bogdanović 6, Kalinić 6, Raduljuca 6, Dangubić 5, Marković 2, Kešelj 2, Pot 2, Simonović 1.

MAĐARSKA: Rujak 7, Tot 11, Keler 2, Vitman 7, Kovač, Vojvoda 13, A. Tot 5, Pango 2, Perl 4, Elingsfeld 10, Pango, Bogdnar.

U nastavku igrači Srbije dobili su prostor da igraju daleko opuštenije, da odigraju i nekoliko atraktivnih akcija, pa su tako u nizu viđena Dangubićeva, Kalinićeva, i Nedovićeva zakucavanja. Mađari nisu spuštali tempo igre bez obzira na rezultat - prilično agresivno čuvali su svoje protivnike, a rezultatske blamaže spasili su se trojkama i solidnim prodorima u trenucima kada je pitanje pobednika odavno bilo rešeno.

Narednu pripremnu utakmicu Srbija će odigrati takođe protiv Mađarske već u ponedeljak, ali će susret biti zatvorenog tipa.

Komentari / 0

Ostavite komentar