BEL: Krenuli s pobjedama Standard i Anderleht!

Muslinov Standard se pomerio sa nule, Hrvat Santini presudio Varegemu! Ekipa iz Liježa ponovo pokazala slobosti u defanzivi, ali zasluženo trijumfovala – 2:1. Mitrov naslednik bije glavom kao nogom: Sila poveo Anderleht ka vrhu. Juri Tilemans završio posao na nezgodnom gostovanju Leuvenu, debitovao Okaka - 2:0.

Fudbal 03.08.2015 | 11:20
BEL: Krenuli s pobjedama Standard i Anderleht!

Sezona za Slavoljuba Muslina i Standard nije počela bajkovito. Prvo poraz od Kortrajaka, pa teško izvojevana pobeda protiv sarajevskog Željezničara u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope. Ali izgelda da tim koji predvodi nekadašnji strateg Crvene zvezde svakim danom u svakom pogledu sve više napreduje.

Večeras je u Liježu pao vrlo nezgodni Zulte Varegem. Muslinova četa nije blistala, ali je pogotkom Hrvata Ivana Santinija zabeležila prve bodove u ovoj sezoni – 2:1. I duel sa Vargemom pokazao je da će Slavoljub Muslin imati silnih muka dok skocka sve linije tima.

Varegem je postigao izjednačujući gol posle katastrofalnog previda odbrane, tačnije loše procene danskog štopera Šolca. Strelac je bio Tiam.

Domaćin j vrlo dobro počeo meč. Poveo je već u petom minutu nakon što je lopta zakačila jednog oda defanzivca Varegema, promenila pravac, i završila u mrežu.

Opet mučenje, opet pobeda. Anderleht se dobro preznojio na gostovanju Leuvenu, ali je i u drugoj utakmici nove sezone Pro lige upisao tri boda. Ljubičasti su tek u završnoj trećini meča rešili pitanje pobednika i zadržali stoprocentan učinak, zajedno sa ekipama Ostendea i Sent Trudena, a već imaju prednostu u odnosu na glavne konkurente za titulu, Briž, Gent i Standard.

Ekipa iz Brisela igrala je prilično neuverljivo sat vremena, nikako nije pronalazila način da ugrozi golmana Rua, koji je odbranio i jedan pokušaj srpskog reprezentativca Ivana Obradovića (90 minuta na poziciji levog beka), međutim, onda je brzopotezno, za svega šest minuta dala dva gola i pevajući se vratila kući.

Vodeći pogodak delo je Idrise Sile, napadača iz Gane, koji je odlaskom Aleksandra Mitrovića u Njukasl dobio veću minutažu. Sila je u 69. minutu sačekao izvanredan centaršut pojačanja iz Standarda Imona Ezekijela i glavom pogodio za 1:0.

Tačku na ovaj susret stavio je junak prvog kola, Juri Tilemans, samo sad nije čekao nadoknadu vremena, već je sve rešio u 75. minutu, kad je promešao odbranu Leuvena i pogodio malu mrežu. Do kraja meča za Anderleht je debitovao novajlija iz Sampdorije Stefano Okaka.

Anderleht u narednoj rundi na svom Konstant van den Štoku igra derbi protiv šampiona Genta.

PRO LIGA – DRUGO KOLO:

Petak:

Gent – Genk 1:0 (1:0)
/Kums 43pen/

Subota:

Briž – Mehelen 3:0
/Dirks 45, 63, Dijabi 54/

Muskron – Sent Truden 0:2 (0:1)
/Mbombo 45, Boli 77/

Ostende – Vesterlo 2:1 (1:0)
/Musona 4, Lukaku 54 - Gunongbe 73/

Vesterlo – Kortrijk 2:1 (1:0)
/Emon 44, Gano 74 - Rolan 76/

Nedelja:

Lokeren – Šarlroa 2:2 (1:1)
/Ngolank 25, Bolbat 68 – Ferber 15, Ndongala 66/

Standard – Zulte Varegem 2:1 (1:1)
/Enoh 5, Santini 59 – Tiam 29/

Leuven - Anderleht 0:2 (0:0)
/Sila 69, Tilemans 75/

Komentari / 0

Ostavite komentar