Zvezda dovela ''Big Sofoa'' i iz NBA pleja - Prajsa?!

Grčki košarkaš Sofoklis Skorcanitis novi je igrač Crvene zvezde, potvrđeno je u klubu sa Malog Kalemegdana. Amerikanac Entoni Džordan Prajs biće plejmejker Crvene zvezde u predstojećoj sezoni, saznaje B92.

Košarka 03.08.2015 | 11:00
Zvezda dovela ''Big Sofoa'' i iz NBA pleja - Prajsa?!

Skorcanitis je sa ‘crveno-belima’ u nedelju potpisao jednogodišnji ugovor i u timu će zameniti Bobana Marjanovića, koji karijeru nastavlja u San Antonio Sparsima.

30-godišnji košarkaš u redove šampiona Srbije stiže iz Makabije, sa kojim je prošle godine osvojio titulu u Evroligi.

Informacije da bi iskusni grčki centar mogao da pojača Zvezdu pojavile su se još pre nekoliko nedelja, međutim, tada su te informacije demantovali čelnici kluba.

Ipak, poslednjih dana je došlo do obrta, pošto je član najbolje petorke Evrolige iz 2011. godine odlučio da prihvati poziv ‘crveno-belih’. Skorcanitis je tako postao prvi grčki košarkaš koji će igrati u Zvezdi.

Dolaskom Skorcanitisa ekipa Dejana Radonjića će dobiti nesumnjivo ogromno pojačanje u oba reketa. U dresovima Olimpijakosa, Panatinaikosa i Makabija ‘Bejbi Šek’ je demonstrirao da može da bude igrač koji donosi prevagu na stranu svoje ekipe.

30-godišnji centar, visok 208 centimetara i težak 156 kilograma, prošle sezone prosečno je beležio 6,7 poena, 2,3 skoka i jednu asistenciju u Evroligi, za prosečno 14 minuta na parketu.

Momak iz Tika u Kamerunu karijeru je počeo Iraklisu, igrao je još i za Kantu i Aris.

Prajs je visok 188 centimetara, ima 28 godina, a u redove srpskog i regionalnog šampiona stiže posle šestogodišnjeg NBA iskustva.

Prošlu sezonu počeo je u Indijani, potom je prešao u Klivlend, a završio je u Finiksu. U karijeri je na 216 NBA utakmica prosečno imao 5,8 poena i 2,2 asistencije.

Dolazi sa Jukona, koledža koji je pohađao i bivši plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams. 2009. bio je 52. pik na draftu, a najveći deo NBA karijere proveo je u Indijani za koju je odigrao 160 utakmica.

Prajs je drugo pojačanje Crvene zvede posle centra Sofoklisa Skorcanitisa. Crveno-bele su prethodno napustili Markus Vilijams, Čarls Dženkins, Boban Marjanović i Nikola Kalinić.

Očekuje se da klub sa Malog Kalemegdana u narednim danima dovede još dva pojačanja, na pozicijama dva i tri.

Komentari / 0

Ostavite komentar