PSV-u Superkup Holandije!

Mnogo su jaki! Otišli su Depaj i Vajnaldum, ali PSV je već osvojio prvi trofej u sezoni. Pogocima Luka de Jonga (dva) i Adama Mahera aktuelni šampion slavio deseti put u Superkupu Holandije.

Fudbal 02.08.2015 | 22:00
PSV-u Superkup Holandije!

Otišao je Memfis Depaj (Mančester junajted), otišao je i Žoržinjo Vajnaldum (Njukals), ali ostale su pobedničke navike u PSV-u. Ekipa iz Ajndhovena protutnjala je Amsterdam arenom i na terenu omraženog Ajaksa trijumfom nad Groningenom (3:0) osvojila prvi trofej u sezoni, Superkup Holandije.

Ispod desetog pehara „Johan Krojf“ potpisao se Luk de Jong, kapiten Filipsovaca bio je dominantna figura uvodnog meča sezone u holandskom fudbalu, pošto je postigao dva gola i postarao se da šampion na najbolji način pošalje poruku konkurentima da i dalje ima jak tim. De Jong je mrežu Groningena tresao u 25. i 65. minutu, najpre na pas Santjaga Arijasa, a zatim u drugom poluvremenu pošto je blokiran udarac Bruna Lokadije. Tom drugom pogotku De Jonga, a trećem PSV-a možda je prethodio prekršaj u suprotnom kaznenom prostoru nad jednim fudbalerom Ponosa severa.

Između pogodaka De Jonga loptu u mrežu osvajača prošlosezonskog Kupa zakucao je i Adam Maher u 50. minutu, a već posle 2:0 moglo se naslutiti da će Filipsovci osvojiti deseti trofej u 15. finalu Superkupa. Moglo je da bude i ubedljivije, ali je u 90. minutu penal Andresu Gvardadu odbranio Serhio Padt, kome je to bio treći uzastopno ukroćeni jedanaesterac, drugi vezani protiv PSV-a.

Komentari / 0

Ostavite komentar