PL BiH: Bijeljinci ''tukli'' Želju na Grbavici!

Bijeljinski Radnik napravio je veliko iznenađenje i odnio sva tri boda sa gostovanja Željezničaru. Iako su domaći poveli u 55. minutu golom D. Sadikovića, ratoborni Bijeljinci su preko Obradovića i Maksimovića stigli do velikog trijumfa.

Fudbal 02.08.2015 | 20:20
PL BiH: Bijeljinci ''tukli'' Želju na Grbavici!

Radnik je prvi put u istoriji Premijer lige BiH slavio na "Grbavici" protiv Željezničara.

ŽELJEZNIČAR - RADNIK 1:2 (0:0)
/D. Sadiković 55 - Obradović 83, Maksimović 94/

Tradicionalno neugodna ekipa Radnika u prvih 45 minuta pružila je bolju partiju od umornog Željezničara, ali gledaoci na "Grbavici" nisu vidjeli pogotke u prvom dijelu.

Na obje strane viđeno je po nekoliko poluprilika, ali nije tu bilo zrelih šansi za postizanje pogodaka, tako da su mreže mirovale u prvom poluvremenu.

Na početku drugo dijela igre trener domaćih Milomir Odović napravio je dvostruku izmjenu. Umjesto Sekube Dijate i Dženisa Beganovića u igru su ušli Zoran Kokot i Jovan Blagojević i taj potez odmah je donio promjenu u igri, ali i na semaforu.

Samo deset minuta igre u nastavku trebalo je fudbalerima u bijelim dresovima da dođu do pogotka. Ofanzivnu igru Željezničara od starta drugog poluvremena golom je krunisao mladi vezista Damir Sadiković, nakon lijepog centaršuta "rezerviste" Blagojevića iz slobodnog udarca.

Održavao je Željezničar prednost sve do samog finiša susreta. Ipak, ratoborni gosti u 83. minutu stigli su do izjednačenja, mrežu domaćih zatresao je Marko Obradović.

Mogao je Ognjen Đelmić samo dva minuta kasnije ponovo da vrati vođstvo Sarajlijama, ali je pogodio samo stativu.

I kada se očekivao kraj susreta, potpuni šok za domaće, a veliko slavlje za goste. Svega par minuta nakon što je ušao u Igru, Maksimović je postigao pobjedonosni gol za Radnik, koji je tako četvrtu sezonu zaredom ostao neporažen na "Grbavici".

Ovim trijumfom Radnik se na čelu tabele izjednačio sa Zrinjskim (obje ekipe imaju maksimalnih šest bodova), dok je Željezničar ostao prikovan za dno tabele bez ijednog boda nakon dva odigrana kola.

Premijer liga BiH, drugo kolo

Nedjelja

ŠIROKI BRIJEG - VITEZ (20.30 h)

Ponedjeljak

TRAVNIK - SARAJEVO (17 h)

Igrano u subotu:

OLIMPIK - ČELIK 1:1 (1:0)
/Bajraktarević 2 autogol - Čolić 90/

VELEŽ - BORAC 1:1 (0:0)
/Matić 51 - Jović 86/

SLOBODA - RUDAR PRIJEDOR 2:1 (2:0)
/Ahmetović 36, Moranjkić 41 - Arežina 55/

MLADOST DOBOJ KAKANJ - SLAVIJA 1:1 (0:0)
/Dilaver 58 - Rovčanin 55/

DRINA - ZRINJSKI 0:1 (0:0)
/Laštro 81/

TABELA: Zrinjski 6, Radnik 6, Borac 4, Čelik 4, Sarajevo (-1) 3, Rudar Prijedor 3, Široki Brijeg (-1) 3, Sloboda 3, Velež 2, Slavija 2, Olimpik 1, Mladost 1, Travnik (-1) 0, Vitez (-1) 0, Željezničar 0, Drina 0.

Komentari / 0

Ostavite komentar