U padu aviona poginula polusestra Bin Ladena

Polusestra bivšeg čelnika Al-Kaide Osame bin Ladena je među poginulima u padu privatnog aviona u južnoj Engleskoj u petak, zajedno sa svojim suprugom i majkom, javila je saudijska televizija Al-Arabia.

Svijet 01.08.2015 | 20:19
U padu aviona poginula polusestra Bin Ladena

Avion Embraer Phenom 300, u kome su bile četiri osobe među kojima i jordanski pilot, letio je s milanskog aerodroma Malpensa do aerodroma Blakbuše u južnoj Engleskoj kada se srušio na salon automobila, javila je TV mreža.

Televizijska stanica identifikovala je troje putnika kao Sanau Mohamed bin Laden, njenog supruga Zuhaira Hashema i Sanainu majku, Raju Hashem. Takođe je objavila fotografiju Sanae.

Porodica bin Laden jedna je od najuglednijih poslovnih dinastija u Saudijskoj Arabiji.

Portparol britanske policije izjavila je Rojtersu da su četiri osobe bile u avionu kada se srušio, ali nije objavila njihove identitete.

Ne identifikujući žrtve, saudijski ambasador u Britaniji izrazio je saučešće porodici bin Ladena na Tviter nalogu ambasade i izjavio je da diplomatska misija sarađuje s britanskim vlastima na istrazi incidenta i da će organizovati brzi transport tijela radi sahrane u kraljevstvu.

Osamu bin Ladena, optuženog organizatora napada na američke gradove 11. septembra 2001. godine, ubili su američki specijalci u napadu na njegovo skrovište u Pakistanu u 2011.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

jadno

01.08.2015 23:44

Da i zene u Zapadnjackoj odjeci predstavljaju problem. Osamu su kreirali Amerikanxi. On je pak poludio kad su oni zamjenili Ruse u Afganistanu. Nesretna porodica

ODGOVORITE
Name

Brod

02.08.2015 11:58

Od čega pade, da nisu Rusi "oborili" avion?

ODGOVORITE