SLS: Utjeha za Zvezdaše - izgubio Partizan u Pazaru!

Milinković žrtvovao bodove u Pazaru! Stefan Aškovski se poigravao sa drugim timom Partizana! Makedonski bek, koga su crno-belih pre mesec dana prosledili na pozajmicu, odigrao partiju karijere i doneo ekipi iz grada na Jošanici istorijski trijumf - 3:2.

Fudbal 01.08.2015 | 19:00
SLS: Utjeha za Zvezdaše - izgubio Partizan u Pazaru!

U Novom Pazaru lete konfete za odbačeno Partizanovo dete! Stefan Aškovski je uništio crno-bele i u partiji fudbala šahovskim rečnikom simultankom poobarao sve figure sa table kojom je komandovao Zoran Milinković. Mladi reprezentativac Makedonije, koga je klub iz Humske pre mesec dana opet prosledio na pozajmicu, ovoga puta među plavo-bele, doslovce sam je razbio vojsku iz Beograda, pokazavši aktuelnom šampionu ne samo da su se o njega ogrešili, nego i da iz sastava koji je danas igrao kraj Jošanice malo ko zaslužuje šansu u prvom timu - 3:2 (2:2).

Aškovski je odigrao meč za pamćenje. U daleko ofanzivnijoj ulozi nego na onoj gde je školovan, sa levog krila sekao je kao mačem rasklimanu odbranu Parnog valjka, postigao dva gola, pride iznudio dva jedanaesterca i bez ikakve dileme izrastao u junaka meča u kome je tim Petra Kurćubića sačuvao ponos i odbranio prednost domaćeg terena u međusobnim okršajima sa crno-belima. Ovo je Beograđanima bilo peto uzastopno prvenstveno gostovanje na jednom od „najvrelijih“ stadiona u Superligi i na njemu još nemaju pobedu (četiri remija i sad poraz).

Razlozi produžetka tog crnog niza leže najviše u odluci Milinkovića da, čuvajući adute za revanš sa Steauom, meč počne sa desetoricom igrača koji nisu bili starteri pre samo tri dana u Bukureštu. Nezapamćenog reza poštećen je samo golman Živko Živković, koji je uprkos činjenici da je primio čak tri gola, bio jedan od najboljih igrača u favorizovanom timu, uspeo da odbrani jedanaesterac Vladimiru Radivojeviću pri rezultatu 1:1, „skidao“ zicere Predragu Pavloviću, ali pored odbrane koja je prvi - a verovatno i poslednji - put igrala zajedno nije mogao bolje. Živković je posebno u prvom poluvremenu bio zapažen, pokrivajući slabosti svojih saigrača, koji su početno vođstvo, stečeno prvencem povratnika Nikole Trujića uspeli da sačuvaju svega devet minuta.

Usledio je furiozan odgovor čete petra Kurćubića, koja je u razmaku od pet minuta prosto smrvila Beograđana. Prvo je Saša Lukić oborio Aškovskog, a Predrag Pavlović - još jedno dete školovano u SC „Zemunelo“ - precizno izveo jedanaesterac - zatim je usledio udarac sa 11 metara Radivojevića koji je Živković ukrotio, ali posle akcije koju je započeo još jedan bivši crno-beli - Siniša Stevanović - domaćin je uspeo da preokrene rezultat pogotkom Aškovskog glavom. Pored dvojice viših i fitički dominantnijih štopera Partizana.

Ne zna se da li je danas bila očajna slaba odbrana, nepovezani vezni red ili sterlini napad crno-belih. Ili svi zajedno. Čak i posle pogotka Nemanje Kojića u nadoknadi prvog poluvremena nije izgledalo da su gosti sposobni da se vrate u meč. Igrali su sporo, unazad, bez ideje, sa dosta grešaka, pa je jednu takvu, upravo Nemanje Kojića na centru igrališta, Novi Pazar kaznio superiornom kontrom koju je na kraju završio Stefan Aškovski.

Za prvu pobedu Novog Pazara ove sezone, ali i za istorijski premijerni trijumf ovog kluba nad Partizanom u deset međusobnih mečeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar