Da li se Pošte Srpske guraju u stečaj?

Pošte Srpske su u predstečajnom stanju. Obaveze su sve veće a tekuća likvidnost je ugrožena objavljuje portal Žurnal. Evidentan je višak radnika kao i u ostalim javnim preduzećima u Srpskoj. Predsjednik Vlade najavljuje da će uprava Pošta uskoro na razgovor u Vladu.

Republika Srpska 02.08.2015 | 10:33
Da li se Pošte Srpske guraju u stečaj?

Akumulirani gubitak Pošta Srpske iznosi 2,32 miliona maraka i Poštama prijeti stečaj odnosno već se nalaze u predstečajnom stanju prenosi Žurnal.

Vrijednost stalne imovine Pošta se iz godine u godinu smanjuje a i pored toga evidentan je višak zaposlenih. Bez obzira na ove podatke Vlada Srpske je usvojila negativan izvještaj o poslovanju Pošta.

U planu poslovanja Pošta Srpske za period 2014 - 2016 godina piše da je planiran dodatni gubitak u poslovanju.

Predsjednik Vlade najavljuje da će i uprava Pošta uskoro na sastanak u Vladu gdje bi trebalo da bude analiziran rad i poslovanje Pošta.

Broj radnika u Poštama ipak je neznatno smanjen u posljednje dvije godine ali Pošte su suočene sa drugim problemima pojašnjava ekonomista Milica Lakić.

To je činjenica da se Pošte guše naplatom preko banaka i dugovima budžeta prema Poštama. Sve miriše na to da neko svjesno Pošte gura u dubiozu.

Od viška radnika hronično boluju i ostala javna preduzeća, Elektroprivreda, Šume Srpske. To priznaje i predsjednik Vlade Željka Cvijanović ali naglašava da ipak neće biti otpuštanja već će biti ograničeni budžeti za plate.

Konstantno je velik broj radnika u javna preduzeća bio priman pred svake izbore u Republici Srpskoj.

(BN TV)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Goran BL

01.08.2015 16:53

A kupuju nove automobile? Nimo gubitasi kao oni i slicni, a za firmu kupujemo iskljucivo polovne automobile sa sto manje kilometara,povoljni su a solidni,tako se razmislja ekonomski.

ODGOVORITE
Name

spidi

01.08.2015 19:18

Sta drugo ocekivati od partiskih ulizica i nesposobnih ljudi,sve sto je sa srpskim prefiksom,Poste,zeljeznice,sume srpske je dovedeno pred stecaj,to je snaga SNSDA,dns i socijalisticke partije.

ODGOVORITE
Name

vss

01.08.2015 19:29

Milorad Dodik, SNSD, DNS i SP su sve uništili, posebno sistem vrijednosti.

ODGOVORITE
Name

pivo

02.08.2015 08:04

Nista nije unistio SNSD i DNS. Unistili su glasaci koji vole šator,prasetinu i pivo.

Name

čaruga

01.08.2015 19:54

Kaže planiran gubitak u poslovanju 2014-2016 jesu li svesni šta kažu ti iz uprave ako planiraju gubitak

ODGOVORITE
Name

Saša

01.08.2015 20:24

Možda moj komentar nije direktno vezan za vijest, želim znati zašto je cijena pošiljke iz Republike Srpske za Srbiju identična kao i za sve druge inostrane zemlje?Šta je sa specijalnim vezama Srbije i Republike Srpske? Primjera radi, preporučena pošiljka iz Republike Srpske za Srbiju košta 6.3 KM, a obratno 140 dinara(manje od 2.5 KM). Usput, Srbiju nikad neću smatrati inostranstvom ma šta ko o tome mislio.

ODGOVORITE
Name

teks viler

01.08.2015 21:05

U Bn posti to funkcionise na nacin daj 10.000 km i dodji na posao.

ODGOVORITE
Name

MILORAD

01.08.2015 21:11

NIJE NI CUDNO GENERALNA JE KUPILA DVA STANA U CENTRU GRADA,U SAMIM POSTAMA IMA KRIMINALA I KRIMINALA,POSTAVLJAJU SE DIREKTORI I SEFOVI PO PARTIJSKIM LINIJAMA, A RADNICI SA SREDNJOM SKOLAM IMAJU PLATU OD 550.00 KM.NEKA SE MALO ZNA KAKVO JE STANJE U POSTAMA SRPSKE.NA KRAJU TREBA IM STECAJ NISU BOLJE NI ZASLUZILI.

ODGOVORITE
Name

vss

01.08.2015 21:15

Javnim preduzećima upravlja teška korupcija. S ovom, ovakvom vladom i ovakvom vlašću, nijedno javno preduzeće ne može poslovati pozitivno. Vlada postavlja neobrazovane i nesposobne poslušnike za direktore, to svi znaju. Čak smjenjuju sposobne direktore da bi udomili partijske vojnike. Bez nove vlasti nema reda ni u državi ni u javnim preduzećima pa nema spasa ni poštama srpske, ni željeznicama rs, ni aerodromu banjaluka, ni putevima, ni autoputevima. Nema spasa ni proizvodnim preduzećima kao što su Kosmos, Jelšingrad i slična. Sve te firme je ova vlast Milorada Dodika uništila. Potpuno. Sjetite se samo banjalučke Mljekare!!! Predsjenica Vlade koja ni sama nije ni približno kompetentna da bude to za šta je imenovana, ne može biti u stanju urediti ništa. Samo Bosićeva čelična metla može narpaviti reda. Niko drugi. A ovi koji su nas poravnali, u zatvor!

ODGOVORITE
Name

bil

01.08.2015 21:20

Sad ce to Kovacevic rjesiti, nece ostati nista ni za stacaj!

ODGOVORITE
Name

poštar

02.08.2015 05:30

Ma riješit će to seka Golić po stranačkoj i rodbinskoj liniji, Neće se ni znat da su u gubitku!...

ODGOVORITE
Name

meho

02.08.2015 07:43

Ma ja se zavalim od smijeha kad procitam ili cujem ono ;planiran gubitak ;-Ama to treba odma zatvarati u hapsanu ko tako kaze planirani pa makar on bio i u mojoj kuci .Zar preduzeca ne postije da posluju sa dobitkom jer kako zivitjeti sa gubitkom..........Ma sta ja ovo pametujem hahahahahahahhah

ODGOVORITE
Name

gojko

02.08.2015 10:41

Ma treba sve otići u propast! Tražili ste, dobili ste. Bosna je jedna država i ne treba i ne smije biti sve odvojeno i posebno po entitetima. RS ima svoje željeznice, postu, ma sve. Eto, to je rezultat! A na kraju smo svi državljani Bosne i Hercegovine, imamo isti pasos, valutu i iste registracijske oznake!

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

02.08.2015 11:12

Suština je u sledećem: Prije 25 godina, iz svojih interesa, EU i SAD su "upalile svjetlo" na Balkanu. Suštinski, nepismenjacima su dali odriješene ruke to jest mogućnost da sebi izglasaju bikove predvodnike. Nakon što su preuzeli vlast, bikovi su ratjerali sve koji nisu bikovi. Naravno da su posljedice svega toga katastrofalne. Sve fabrike su raskupusane. Bikovi i dalje ne dozvoljavaju pismenim da ponovo preuzmu fabrike odnosno upravljanje državom. Medjutim, ono što je sada već problem je to da bikovi nisu u stanju sami sebi spremiti sijena za zimu tako da se ne zna kako će bikovi preživjeti do proljeća. Sve štoje bilo na zalihama, pojedeno je.

ODGOVORITE
Name

marko

03.08.2015 19:59

U Brckom u upravi radi 18 radnika od kojih vecina ne doprinosi firmi nista osim gubitka,samo sjede i primaju plate.Cak se iz okolnih gradova primaju radnici,dok za brcake nema posla

ODGOVORITE
Name

stoja

03.08.2015 20:23

Do ovakvog stanja u postama srpske doslo je zbog ne strucnog kadra koji su pokupovali diplome po kafanama pa je normalno da ne rade svoj posao kako treba jer ne znaju idovode firmu do propasti

ODGOVORITE