Apel za pomoć Srbima u zatvoru u Osijeku

Sindikat zaposlenih u policiji apelovao je danas da premijer, Vlada Srbije i Ministarstvo inostranih poslova pomognu državljanima Srbije koji su već više od godinu dana u istražnom zatvoru u Osijeku gdje se krše njihova ljudska prava.

Region 31.07.2015 | 22:36
Apel za pomoć Srbima u zatvoru u Osijeku

Državljanin Srbije Stevo Pantić sa još desetak Srba nalazi se u istražnom zatvoru u Osijeku, a u njegovom pismu upućenom javnosti preko porodice navodi se da im se krše osnovna ljudska prava zagarantovana zakonima i međunarodnim konvencijama.

U pismu se navodi da su Pantić i još desetak Srba uhapšeni zbog navodnog zločina u mestu Trpinje, da se više od godinu dana nalaze u pritvoru, iako još nije podignuta optužnica, navodi se u saopštenju sindikata.

NJima je Hrvatska dodijelila advokate po službenoj dužnosti koji za godinu dana nisu ništa preduzeli za njihovu odbranu.

"Ti advokati po službenoj dužnosti ucjenjuju porodice zatvorenih Srba da nema ništa od advokata ako im ne plate unaprijed za zastupanje članova njihove porodice", navodi se u saopštenju.

Sindikat zaposlenih u policiji uputio je hitan apel da se država Srbija angažuje, a pogotovo Ministarstvo unutrašnjih poslova, da omogući srpskim državljanima svu potrebnu pomoć i da diplomatskim aktivnostima između Srbije i Hrvatske ovaj problem riješi u interesu svojih državljana i omogući im sva zagarantovana ljudska prava.

Rukovodstvo sindikata pozvalo je i sve medije u Srbiji da podrže apel Sindikata zaposlenih u policiji kako bi se pomoglo državljanima Srbije u poštivanju ljudskih prava.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

sssr

31.07.2015 21:00

Ustase,pa ako imaju dokazI Zasto nema Optuznice za toliko vremena.Valjda su prvo morali imati dokaze da je Neko nesto u radio pa da ga onda uhapse a ne prvo te uhapse pa ti pribavljaju I montiraju dokaze.

ODGOVORITE
Name

tetak mata

01.08.2015 08:34

Po zakonu u Hrvatskoj mogu te držati tri godine nako da je jedeš i piješ džabe i nek budu sretni da ne dobiju račun na kraju jer je u pripremi i ta zakonska regulativa jer su neke države to već uvele.

Name

Brod

31.07.2015 21:15

Pantić izrazito dobar i častan čovjek i to svi znaju, siguran sam da mu se nema šta dokazati, ali takva je pravda u NDH čim si Srbin kriv si.

ODGOVORITE
Name

nele

01.08.2015 13:26

Hej Brodjaninu. Ne kenjaj previše. Tu si na Savi i bukvalno živiš od nas. Da nema Hrvata, umro bih I'd gladi, a pazi se da te. Mrak ne pojede zbog tvog jezika. Kako te nije sramota? Kakva NDH?

Name

MM

01.08.2015 04:14

ENDEHAZIJA JEDNAKO HRVATSKA JEDNAKO JE DA VUK DLAKU MJENJA A ĆUD NIKAD

ODGOVORITE
Name

Nevinost

01.08.2015 05:28

Nevini nisu u zatvoru

ODGOVORITE
Name

RE NELE

02.08.2015 20:52

Što ustaše dolazite preko Save, imate NDH VAŠ TISUĆLJETNI SAN, standard vam slab pa hajde u Brod da kupite ono osnovno jer vam je sve ovamo jeftinije, to što prijetiš mara da si i ti jedan od onih što si plivao preko Save 06.10.1992, a to "da te mrak ne pojede" govori sve o vama, samo ste u mraku jaki kad napravite logor.

ODGOVORITE