Srbi ne igraju za kladionice!

Više nego zanimljiv tekst našeg kolege Dejana Stevovića, inače portparola Vaterpolo saveza Srbije, sa Svetskog prvenstva u Kazanju.

Ostali sportovi 31.07.2015 | 22:40
Srbi ne igraju za kladionice!

Centar srpskog vaterpolo tima Duško Pijetlović izjavio je posle velike borbe i pobede nad Australijom (10:9) u poslednjem kolu grupne faze takmičenja na SP u Kazanju da srpski tim uvek ide na pobedu.

"Dogovorili smo se da nema kalkulacija, samo pobede nas interesuju. Najbolji uvek slave na kraju i moramo da sve pobeđujemo ako hoćemo da budemo prvi", rekao je Pijetlović.

Na prvi pogled nema ničeg čudnog iza te izjave, jer smo već navikli da su srpski vaterpolisti vaspitani da uvek idu na pobedu, bez obzira na to što bi im nekad, možda, više odgovarao neki drugi rival u kasnijoj fazi takmičenja.

Ali, kalkulacije jesu večna tema, pogotovo sportskih novinara.

Tako je kolega iz "Sportskog žurnala" Dejan Stevović, koji godinama prati vaterpolo, a ujedno je i portparol Vaterpolo saveza Srbije, na svom Facebook profilu preneo zanimljivosti iz press centra u Kazanju.

Evo šta je napisao:

"Dolazimo u press centar. Pričamo šta je bolje Italija ili Amerika (protivnik u četvrtfinalu SP).Niko se mnogo i ne izjašnjava. Četvrtfinale je uvek zeznuta stvar. Amerikanci u naletu, bez opterećenja. Italijani... ma dovoljno je reći Italijani.

Kad kolega Maksim iz RTCG reče:

'Srbiji je najbolje da izgubi'.

Zgledasmo se. Niko na to nije ni pomišljao.

Maksim: 'Idete onda na Južnu Afriku pa na Grčku'.

Priznajem to mi se kao laiku čini privlačnije od Italije.

Do press mesta na bazenu čujem još od dvojice stranih kolega savet da treba novac da stavim na Australiju. Zarada je lepa ali znam i ove moje. Lovu ne stavljam a ako treba staviću na te moje.

I krenula utakmica, Mučimo se. Gledaju me strani novinari posle treće četvrtine kada 'kenguri' vode 8:6. Smeškaju se u stilu: 'Rekosmo ti'.

E prc! Razigraše se ovi moji, odoše na 10:8, dobiše meč iako je bod bio dovoljan.

Tražim kolege da pitam koliko izgubiše na kladionici. Milujem rublje u svom džepu.

Italija ili Amerika što sjaaaa... Ponos bato, da svakoga pogledamo u oči.

Pitam Duleta (Pijetlovića) o kalkulacijama:

- Slušaj Deki, dogovorili smo se nikakve kalkulacije. Idemo pa dokle stignemo. Najbolji moraju sve da pobede.

Od Duleta i mene toliko".

Nemamo šta da dodamo, osim da nam je drago što je kolega Deki sačuvao novac i što su srpski vaterpolisti takvi kakvi jesu - pravi sportisti.

Komentari / 0

Ostavite komentar