Žuka: Možda budem trener i u Srbiji!

Bivši fudbaler Partizana, Brazilac Žuka, posle igračke karijere, uči za trenera. Voleo bi da Partizan uđe u Ligu šampiona kako bi mogao da gleda svoj bivši klub posredstvom televizije.

Fudbal 06.08.2015 | 08:20
Žuka: Možda budem trener i u Srbiji!

Mnogo stranaca prodefilovalo je kroz srpski klupski fudbal. Mnogi su igrali tek epizodne role, ali bilo je i onih koji su ostavili dubok trag.

Time se, pre svih, može pohvaliti Partizan, koji je imao nekoliko inostranih fudbalera koji su zaista pravili razliku na terenu - Kleo, Moreira, Lamin Dijara i Žulijano Roberto Antonelo - Žuka.

Ovaj potonji, sada 35-godišnjak, odigrao je dve sezone u Partizanu sa kojim je osvojio dve titule prvaka Srbije. Igrao je povređen, Grobari ga pamte kao velikog, srčanog borca, koji ne odustaje. Zato su ga i voleli.

Žuka sada uči za trenera u svom Brazilu.

"Pripremam se da se pridružim stručnom štabu mlađih kategorija svog bivšeg kluba Seara. Ali, moram svakodnevno da učim i napredujem kako bih uspeo. Nadam se da će se trud isplatiti. Možda bih mogao da budem trener i u Srbiji", kaže on za sportski dodatak lista "Informer".

Žuka žali što ne može da prati utakmice Partizana, jer nije u prilici, ali je čuo da su crno-beli odigrali nerešeno sa Steauom i da veruje da uz Grobare ekipa može da izbaci kvalitetnog rivala.

"Iz ličnog iskustva znam da pred Grobarima može da poklekne bilo ko. Baš bih voleo da crno-beli uđu u Ligu šampiona, jer bih onda i u Brazilu mogao da gledam njihove utakmice", kaže on i dodaje da više nije ni sa kim u kontaktu od ljudi iz Partizana.

U Srbiji je aktuelna priča o nameštanju utakmica. Upitan da li se utakmice nameštaju u Brazilu, Žuka odlučno odgovara:

"Ne, nikada nisam čuo da je neki meč namešten u brazilskoj ligi. Sa tim pričama sam se susretao samo u Evropi. I to ne samo u fudbalu, već i u drugim sportovima. To nije dobro, uništava lepotu fudbala i onoga što bi fudbal trebalo da predstavlja".

Komentari / 0

Ostavite komentar