SP: Srbi teško dobili Australiju! Kao prvi u 1/4-finale!

Srbija pobedila Australiju 10:9 i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju. Protivnik u četvrtfinalu biće pobednik duela SAD - Italija.

Ostali sportovi 31.07.2015 | 14:00
SP: Srbi teško dobili Australiju! Kao prvi u 1/4-finale!

Samo oni koji ne prate vaterpolo mogli su pre utakmice Srbija - Australija da kažu: "Ma, ko još u toj Australiji igra vaterpolo!".

A svi oni koji prate vaterpolo, znali su da će direktan duel za osvajanje prvog mesta u grupi, a samim tim i direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju, biti sve samo ne lak.

Dubrovčanin Elvis Fatović, nekadašnji trener Juga, "skockao" je reprezentaciju Australije i od nje napravio više nego respektabilnu ekipu, koja je svoj potencijal potvrdila i u meču sa evropskim šampionom Srbijom.

Strepeli smo!

Srbija - Australija 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1) u 3. kolu na SP. Protivnik u četvrtfinalu biće pobednik duela SAD - Italija.

Posle mnogo preokreta, serije Australije, a potom "reterna" u poslednjoj četvrtini, Srbija je obezbedila četvrtfinale, a to znači tri dana odmora.

Da neće ići tako glatko, videlo se od starta utakmice. Australija igra tvrdo, sa mnogo plivanja, a Elvis Fatović je, očigledno, ubacio i neki "vic" u igru, tipičan za jugoslovensku školu vaterpola.

Kada se sve to sabere, plus ne baš sjajan dan srpske odbrane (ponovo je primljeno devet golova kao protiv Japana!), uz malo nervoze... eto, nevolja i neizvesnosti!

Posle gola Stefana Mitrovića za 6:4 početkom treće deonice, Australija je napravila seriju od čak 4-0(!) i u poslednji deo igre ušla sa prednošću od dva gola.

Ali, "delfini" su se na vreme pribrali. Milan Aleksić i Stefan Mitrović pobrinuli su se da Srbija stigne do izjednačenja, a Živko Gocić i Filip Filipović do konalnog trijumfa.

Strelci za Srbiju: Filip Filipović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić po 2; Slobodan Nikić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović i Živko Gocić po 1.

Najefikasniji u ekipi Australije bio je Aron Janger sa tri gola, a dva gola dodao je Džoel Svift.

Komentari / 0

Ostavite komentar