Zdrava brza hrana od koje se ne goji

Brza hrana je na lošem glasu i svi savetuju da je izbegavate, ali to nije uvek tačno. Najbolja opcija kad je reč o sendvičima su oni od integralnih kifli, sa piletinom ili ćuretinom, paradajzom i krastavcem.

Zdravlje 31.07.2015 | 09:57
Zdrava brza hrana od koje se ne goji

Ukusna, jeftina, dostupna - brza hrana mami nas na svakom koraku i teško joj je odoleti. Ni nutricionisti nisu imuni na njene čari, ali biraju zdravije opcije.

Veliki sendviči sa raznim namazima mogu imati i više od 1.000 kalorija, što zadovoljava polovinu dnevnih potreba. Parče pice ima oko 400 kalorija, ponekad i znatno više, u zavisnosti od količine sira, šunke i nadeva.

Zato se zagovornici zdrave hrane opredeljuju za "posniju" opciju. Takođe, umesto obične, naručuju vegetarijansku pljeskavicu, ali bez majoneza. Ne piju gazirana pića sa mnogo šećera, već vodu ili manje masno mleko. Kad žele nešto slatko, biraju voćni jogurt radije nego kaloričniji sladoled.

Najbolja opcija kad je reč o sendvičima su oni od integralnih kifli, sa piletinom ili ćuretinom, paradajzom i krastavcem. Ako po lancima brze hrane naručujete salatu misleći da ste izabrali dijetalnu opciju, varate se. Neke salate mogu imati i više od 700 kalorija, pa vodite računa o sastojcima i nikako nemojte preterivati sa prelivom. Pomfrit ne morate pržiti u dubokom ulju, možete ga premazati maslinovim i peći u rerni.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar