Keti Peri protiv časnih sestara

Brda oko Holivuda su oduvek privlačila pažnju lovaca na nekretnine, ali je najavljena prodaja manastira na jednom uzvišenju izazvala pravi lom.

Zabava 31.07.2015 | 09:54
Keti Peri protiv časnih sestara

Pop zvezda Keti Peri poželela je da kupi bivši samostan, ali časne sestre, koje su u njemu živele više od 40 godina, čine sve kako bi je u tome sprečile iako je pevačica dobila "blagoslov" losanđeleskog biskupa Hosea Gomeza.

Naime, šokirane njenim stilom života, Sestre presvetlog srca blagoslovene device Marije odlučile su da sklope ugovor sa investitorkom Dejnom Holister koja planira da manastir pretvori u ekskluzivni hotel s restoranom i barom.

Advokati oba tabora već nedeljama vode bespoštednu bitku kako bi njihove klijentkinje dobile vlasništvo nad manastirom u četvrti Los Feliz koja se nalazi odmah pored Holivuda.

Sud bi danas trebalo da odluči o zabrani Holisterovoj pristup imanju koje je ona već počela da rašćišćava nakon što je u junu časnim sestrama isplatila avans od 100.000 dolara.

Ukoliko sud bude presudio u korist biskupa, Perijine šanse da postane vlasnica manastira naglo bi porasle. Ostalo bi joj samo da dobije odobrenje od Vatikana.

Katolički samostan je prethodno bio privatna vila, retko fotografisana, koju je tek mali broj ljudi imalo priliku da vidi izbliza.

"Reč je o prelepom, starom holivudskom imanju. Dovoljan je jedan pogled pa da vam postane jasno zašto se vodi tolika bitka oko njega", prokomentarisala je urednica bloga Curbed LA, posvećenom nekretninama.

Sa biskupove strane ističu da je Holisterina ponuda od 9,9 miliona dolara "nedovoljna", iako se ona obavezala da će finansirati restauraciju celog zdanja.

Peri je, pak, ponudila 14,5 miliona dolara. U pokušaju da ih odobrovolji, pevačica je časnim sestrama tokom nedavnog zajedničkog susreta otpevala hrišcansku himnu "Happy Day" i pokazala tetovažu na ruci sa Isusovim imenom.

Ceo slučaj poprimio je šekspirovski obrt, što dokazuje izjava jednog od advokata koji je, komentarišući odluku biskupa da imanje proda Perijevoj, rekao da je "Nešto trulo u gradu Los Anđelesu".

Super žena

Komentari / 0

Ostavite komentar