LE: Željo vrlo dobar - pregled i ostalih mečeva...

Sarajevski Željezničar je poražen od Standarda u Belgiji rezultatom 2:1 (2:0) ali je sačuvao šansu za prolaz u plej-of Lige Evrope! Nadu armije navijača kluba sa "Grbavice" osigurao je Ognjen Đelmić pogotkom u 64. minutu. Dušan Tadić postigao je gol iz penala u pobedi Sautemptona nad Viteseom 3:0, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 30.07.2015 | 23:30
LE: Željo vrlo dobar - pregled i ostalih mečeva...

Najtrofeniji klub Bosne i Hercegovine je u Liježu u četvrtak uveče bio impresioniran veličinom i snagom Standarda, ali samo prvih 45 minuta u kojem su belgijski igrači imali sijaset šansi i postigli dva gola.

Najprije je kapiten plavih Marijan Antolović u 16. minutu vadio loptu iz mreže nakon što je defanzivac Želje Aleksandar Kosorić u namjeri da izbaci loptu u korner ispred napadača domaćina nespretno reagovao i Francuza Antonija Nokerta poslije lijepe akcije Adrijana Trebela, čija asistencija ga je "spojila" sa golmanom što je rutinerski završio.

Tim Slavoljuba Muslina je pogodio i dvije prečke i imao je praktično sve u svojim rukama na stadionu "Moris Dufrejn" ...

Ali, tako nije mislio trener Milomir Odović, koji je očigledno "svašta rekao" plavima u svlačionici, pa su gosti sa "Grbavice" u nastavku bili mnogo bolji i praktično nadigrali favorizovanog rivala. Najprije je Zoran Kokot u tri navrata nagovijestio da bi Željo mogao postići pogodak, a onda je u 64. minutu, GOL NADE postigao Ognjen Đelmić.

Odapeo je Đelmić projektil sa ivice kaznenog prostora i pogodio lijevi ugao gola Belgijanaca, da bi samo par minuta kasnije iz slobodnjaka uzdrmao stativu!

Tad se vidjelo da i ekipa Slavoljuba Muslina nije neranjiva i da je bilo malo sportske sreće, Željo bi na "Koševu" narednog četvrtka branio barem neriješen ishod posebno jer je u finišu Damir Sadiković propustio čist "zicer", a u sljedećem napadu je i Riad Bajić pogodio stativu.

Da rezimiramo, Standard jeste bolji tim, posebno u prvom poluvremenu, imao je više šansi, pogodio je dvije prečke i postigao dva gola, ali i Sarajlije su pokazale da znaju igrati fudbal i bile čak dominantnije u drugom dijelu - jedan pogodak i dvije stative uz još nekoliko dobrih šansi mogle su da donesu i povoljniji rezultat.

Ipak, ni ovo nije loše jer u četvrtak pred punim "Koševom" može svašta da se dogodi!

Željo je ranije "apsolvirao" dva koraka u Evropi (Bolcan sa Malte i mađarski Ferencvaroš), a kako će završiti ovaj treći saznaćemo poslije 90 minuta u Sarajevu.

Treba napomenuti i da su legende Želje Mišo Smajlović i Josip Bukal u svojim karijerama nastupali u crvenom dresu Standarda.

Utakmicu je dobro sudila trojka iz Sjeverne Irske na čelu sa glavnim arbitrom Arnoldom Hanterom, koji je i večeras dokazao da je vrlo sklon pokazivanju kartona.

Standard: Tiram Ulijen, Milec, Šolc, Van Dam, Nokert, De Sart, Enoh, Trebel, Badibanga, Santini. Trener: Slavoljub Muslin

Željezničar: Antolović, Kosorić, Memija, Mladenović, Bogdanović, Bajić, Blagojević, Hadžiahmetović, D.Sadiković, Đelmić, Kokot. Trener: Milomir Odović.

Uspešan je bio i bivši trener Partizana Vuk Rašović, čiji je Dinamo Minska minimalnim rezultatom slavio u Cirihu.

Sarajevski Željezničar poražen je 2:1 od Standarda u Liježu koji vodi Slavoljub Muslin, dok je Hajduk savladao Stromgodset 2:0. Bleda Borusija Dortmund nadigrala je Volfsberger 1:0 u Austriji.

Rozenborg je uprkos nestravnom promašaju praznog gola jednog igrača savladao Debrecin 3:2, posle preokreta u Mađarskoj.

Francuzi su bili veoma ubedljivi, Bordo je razbio AEK Larnaku 3:0, a Sent Etjen istim rezultatom slavio kod Targu Mureša u Rumuniji.

Veliki kiks napravio je Vest Hem Slavena Bilića, koji je sa igračem manje ispustio dva gola prednosti pa je remizirao sa Astrom Đurđu 2:2.

Siguran je bio Atletik Bilbao protiv Inter Bakua 2:0, dok je Rabotnički iznenadio Trabzon 1:0. PAOK je sa igračem manje savladao Trnavu 1:0, a Rubin Kazanj je pobedio Šturm 3:2 u Gracu.

Preokret je viđen u Elfsborgu, gde je Od Grenland poveo 1:0, ali je poražen. Atromitos je neočekivano slavio protiv AIK-a 3:1 u Stokholmu, a AZ Alkmar je nadigrao Basakšehir 2:0.

Brendbi je igrao bez golova sa Omonijom, dok je ukrajinska Zarja savladala Šarlrloa 2:0 u Belgiji.

LE, kvalifikacije:
Kajrat – Aberdin 2:1
Elfsborg – Od Grenland 2:1
AIK – Atromitos 1:3
Altah – Gimaraeš 2:1
Apolon – Gabala 1:1
Krasnodar – Slovan B. 2:0
Liberec – I.K. Šmona 2:1
PAOK – Trnava 1:0
Šturm – Rubin 2:3
AZ Alkmar – Basakšehir 2:0
Tun – Vaduc 0:0
Žilina – Vorskla 2:0
Cirih – Dinamo Minsk 0:1
Targu Mureš – Sent Etjen 0:3
Brendbi – Omonija 0:0
Debrecin – Rozenborg 2:3
Kukeši – Legija 1:2 prekinuto
Rabotnički – Trabzon 1:0
Bordo – AEK 3:0
Šarlroa – Zarja 0:2
Standar Lijež – Željezničar 2:1
Atletik Bilbao – Inter Baku 2:0
Vest Hem – Astra 2:2
Belenenseš – Geteborg 2:1
Hajduk – Stromgodset 2:0
Sampdorija – Vojvodina 0:4
Volfsberger – Borusija D. 0:1
Sautempton – Vitese 3:0

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A joj

31.07.2015 10:56

Pa zar obojica Srbi, šta će oni u reprezentaciji BiH i još daju golove za nemoguću državu.

ODGOVORITE