LE: Uh, ala Voša demontira Zenginu Sampdoriju!

Fudbaleri Vojvodine upisali su se zlatnim slovima u istoriju kluba pobedivši Sampdoriju u Torinu sa 4:0, u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 30.07.2015 | 23:15
LE: Uh, ala Voša demontira Zenginu Sampdoriju!

Vojvodina u Torinu ostvarila jednu od najvećih pobeda u klupskoj istoriji!

"Hoće li me Voša opet pobediti i naljutiti? Apsolutno ne!", rekao je pola u šali, a pola u zbilji trener Sampdorije Valter Zenga u sredu uveče.

U četvrtak mu sigurno nije do šale.

Ekipa Zlatomira Zagorčića nije samo pobedila mnogo poznatiji italijanski tim već ga je potpuno nadigrala.

Momci u "pola belim, a pola crvenim" dresovima iznenadili su rutinskom pobedom i protivnika i protivničke navijače (koji su se setili Vujadina Boškova), a i mnoge u svojoj zemlji. Samo ne svog trenera.

Zenga je posle meča stao pred svoje navijače i izvinjavao se.

Igrala je i izgledala Vojvodina na Olimpijskom stadionu kao tim koji dolazi iz daleko razvijene lige od naše. U svakom momentu znala je šta hoće i šta ne sme da dozvoli protivniku. Napadala je gol Vivijana početkom oba poluvremena i u oba perioda tresla mrežu.

Od početka do kraja utakmice Novosađani su dominirali, igrali su napadački bez straha i sasvim zasluženo su već posle prvog meča jednom nogom u plej-ofu.

Sve je počelo golom kapitena Ivanića u četvrtom minutu posle maestralne akcije, a u nastavku je usledila kanonada.

Na 2:0 povećao je Stanisavljević u četvrtom minutu drugog dela, u 58. minutu u strelce se upisao i Ožegović koji je stigao pre golmana i sjajnim lobom ga matirao sa oko 20 metara, a isti ifrač je i stavio tačku na briljantno izdanje srpskgo tima još jednim maestralnim golom u 90. minutu.

Nije zgoreg istaći i to da su "lale" odigrale meč bez kapitena Nina Pekarića i prvog napadača Miljana Mrdakovića, koji zbog povrede neće nastupiti ni u revanšu.

Na kraju, 90 minuta mučena Sampdorija trudila se da u finišu spreči potpuni debakl, ali Ožegović nije imao milosti. Revanš će biti odigran sledećeg vikenda na Karađorđu, koji dugo nije ugostio većeg međunarodnog protivnika od nekadašnjeg vicešampiona Evrope.

Fudbaleri Vojvodine nisu mogli da navijačima upute bolju pozivnicu. Voša ove sezone piše istoriju!

Revanš je na programu sledećeg četvrtka na ’Karađorđu’ koji će sigurno biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Sampdorija: Vivijano, Kasani, Silvestre, Zukanović, Fernando, Bareto, Palombo, Krstičić, Sorijano, Eder, Murijel.

Vojvodina: Žakula, Vasilić, Pankov, Nastić, Đurić, Ivanić (Babić), Stanisavljević (Stamenić), Puškarić (Paločević), Sekulić, Maksimović, Ožegović.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar