LE: Prekid u Tirani, Kairat bolji od Aberdina!

Duel albanskog Kukešija i poljske Legije u Tirani prekinut je početkom drugog poluvremena zbog divljanja domaćih navijača. Fudbaleri Kajrata savladali su škotski Aberdin 2:1 (2:0), u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 30.07.2015 | 23:00
LE: Prekid u Tirani, Kairat bolji od Aberdina!

Neposredno nakon što je Džejms Rženičak pogodio za vođstvo Poljaka od 2:1, domaći navijači su prilikom slavlja gostiju pogodili igrača Legije Andreja Dudu, verovatno kamenom, u glavu.

Slovački fudbaler je iznet s terena na nosilima, a potom mu je glava zamotana zavojem. Sudija Stefan Klosner iz Švajcarske je odmah prekinuo utakmicu i poslao igrače oba tima u svlačionice.

Zvaničnici UEFA su potom saopštili da utakmica neće biti nastavljena. To znači da će Kukeši verovatno biti kažnjen, službenim porazom 3:0.

Tek nakon više od pola sata čekanja, albanski navijači su napustiti tribine stadiona u Tirani.

Navijači Kukešija su još pre početka meča najavili probleme, jer su na tribinama razvili transparent: "Kraj utakmice je kraj tvog života. Nisam Sloven, ja sam Albanac".

Kukeši je u prethodnoj rundi eliminisao podgoričku Mladost.

Albanija će u oktobru dočekati Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Meč će se igrati u Elbasanu.

Kazahstanci su fantastično otvorili meč i poveli 2:0 već u prvih 25 minuta, ali su Škoti izbegli teži poraz.

Golovi Bakaeva i Islamhana najavili su ubedljiv trijumf domaćina, ali rezervista Aberdina Meklin 20 minuta pre kraja vraća goste u igru.

Kazahstanci su nakon primljenog gola izvršili veliki pritisak na Škote, nekoliko puta ozbiljno zapretili, imali i dva slobodna udarca sa odličnih pozicija, ali je ostalo 2:1.

Za Kajrat su nastupila i dvojica Srba. Žarko Marković je asistorao kod drugog gola, dok je Đorđe Despotović predvodio napad do 68. minuta.

Revanš meč je za sedam dana u Škotskoj.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A DRON

30.07.2015 21:12

A GDJE IM JE DRON

ODGOVORITE