Rusi zatvaraju Kosovu put do Mundijala!

Fudbalska reprezentacija Kosova neće moći da učestvuje u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Fudbal 31.07.2015 | 17:20
Rusi zatvaraju Kosovu put do Mundijala!

To je izjavio počasni predsednik Fudbalske federacije Rusije (RFU) Vjačeslav Koloskov.

On je za agenciju "R Sport" naglasio da Kosovo nakon održanog žreba kvalifikacionih grupa u Sankt Peterburgu 25. jula neće moći naknadno da se uključi u takmičenje.

Mediji su, pozivajući se na predsednika kosovskog saveza Fadilja Vokrija preneli da mu je predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) i kandidat za predsednika FIFA Mišel Platini obećao da će postati punopravni clan FIFA početkom naredne godine i da će biti priključen I grupi sa Hrvatskom, Turskom, Islandom, Ukrajinom i Finskom.

"Kao prvo, Platini tek treba da pobedi u predsedničkoj trci, a kao drugo, već je obavljen žreb koji nije održala UEFA, već FIFA i samo ona će odlučiti koga će pustiti, a koga ne. Mislim da je ta informacija neistinita i teško da dolazi od samog Platinija. Ipak, on je iskusni rukovodilac, dugo godina se nalazi na čelu UEFA i dugo godina je potpredsednik FIFA. Zna za red", rekao je Koloskov za ganeciju Sputnjik.

Mundijal u Rusiji, 21. po redu, biće održan od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ZIZZU

31.07.2015 17:34

Fadil Vokri, nekada najbolji fudbaler Partizna, "Misel Platini" nazvan stadion u Pazovi koji je otvorio Tole Karadzic Bas smo uticajni, izlobirali smo pravo

ODGOVORITE
Name

Sankcije

31.07.2015 17:36

Pa za ovakvo pnašanje Rusije su jedino moguće sankcije, jer ovo je sport nije politika

ODGOVORITE
Name

xy

01.08.2015 04:56

Je li Koloskov siguran da će prvenstvo biti održano?!

ODGOVORITE