Armin Hodžić: Sanjam dres BiH!

Nadam se da će me selektor BiH Mehmed Baždarević pratiti ovdje u Dinamu, istakao mladi Dinamov napadač Armin Hodžić.

Fudbal 01.08.2015 | 22:40
Armin Hodžić: Sanjam dres BiH!

Mladi Dinamov napadač, bosanskohercegovački internacionalac Armin Hodžić zahvaljujući nedavnom golu spektakularnim „škaricama“ protiv Intera, u meču u kojem je postigao hat-trick dospio je na brojne naslovnice medija u Hrvatskoj, regiji, ali i Evropi. Dobio je riječi pohvale i od trenera Dinama Zorana Mamića, a oči fudbalskog svijeta okrenule su se prema ovom Sarajliji sa zagrebačkom adresom.

„Jednostavno, htio sam da postignem pogodak škaricama i tako se sve poklopilo, naravno uz malo više sreće. Sigurno sam presretan radi toga pogotka koji je, mogu slobodno reći, jedan od ljepših pogodaka HNL-a, ili što su rekli, u povijesti nogometa. Mogu samo reći da sam presretan radi toga. Iskreno, ne zamaram se slavom stečenom zbog pogotka, želim samo da treniram i napredujem“, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Anadolu Agency Armin Hodžić, fudbaler Dinama.

Na pitanje što očekuje od ove sezone u Dinamu, Hodžić kaže kako mu je zdravlje na prvom mjestu, ali i da se nada da će, uz trening, sve ostalo doći samo po sebi.

„Dinamo je veliki evropski klub, sigurno najveći klub u regionu. Cilj u sezoni je da osvoji sve ovdje u Hrvatskoj i da se izborimo što dalje u Europi“, istakao je Hodžić.

Hodžić ne želi dalekosežno prognozirati Dinamove mogućnosti u Evropi. Međutim, vjeruje da nakon 1:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige šampiona sa Moldeom, u revanšu u Norveškoj naredne sedmice „modri“, ipak, mogu izboriti prolaz u play - off Lige šampiona.

Prema Arminovu mišljenju, GNK Dinamo nema pravog konkurenta u Hrvatskoj. Najbliži Dinamu je, smatra, HNK Rijeka, a zatim i Dinamov ljuti rival Hajduk.

Ističe i da još nije razgovarao sa Mehmedom Baždarevićem, ali da se nada da će ga selektor reprezentacije BiH pratiti u narednom periodu.

„Nadam se da će me pratiti ovdje u Dinamu“, komentirao je Hodžić koji želi izboriti status standardnog prvotimca u Dinamu.

Međutim, nastup za „A“ reprezentaciju BiH mu je jedna od najvećih želja u životu i karijeri, priznaje Hodžić.

Uvjeren je kako se reprezentacija BiH „sa selektorom Baždarevićem i kvalitetnom ekipom može kvalifikovati za EURO 2016“.

„Imamo dosta dobrih igrača. Naravno da vjerujem u reprezentaciju i veliki sam optimista da ćemo se plasirati na EURO 2016“, poručio je Hodžić.

Prati i igre svog bivšeg kluba Željezničara za kojega kaže da je u dosadašnjem toku sezone dosta toga napravio, eliminacijom Ferencvaroša, ali i da tim sa „Grbavice“ nije bez šansi ni protiv belgijskog Standarda u trećem pretkolu Evropa lige.

„Ako i ništa ne naprave protiv Standarda, mislim da svi navijači, ali i momci koji igraju u Želji treba da budu ponosni na to što su napravili“, poručio je Hodžić.

Novinaru Anadolu Agency otkrio je i da ima dva igračka uzora.

„Fudbalski uzor mi je Christiano Ronaldo, ali isto i Edin Džeko, jer mnogi u svijetu trebaju da se ugledaju na njegov životni put kroz fudbal, koji je, mogu reći sigurno, sa dna dospio do nečega velikog“, tvrdi Hodžić.

Hodžić kaže i da premalo posjećuje rodno Sarajevo, jer je sezona u toku, treninzi su naporni, ali kad dobije dva dana slobodno ode do prijestolnice BiH posjetiti roditelje i prijatelje.

U Zagrebu mu je, kaže, prelijepo, zbog atmosfere u klubu, ali i grada uopšte.

„Presretan sam tu, stvarno“, poručuje je Hodžić pred kojim je, sudeći prema pokazanom u samo jednoj od posljednjih utakmica, sjajna fudbalska karijera.

Komentari / 0

Ostavite komentar