LŠ: Steaua - Partizan 1:1, reakcije iz tabora Partizana...

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da je ponosan na svoje igrače posle remija sa Steauom u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Junak Partizanovog remija u Bukureštu Miroslav Vulićević rekao je da crno-beli ne smeju da brane 1:1 u Beogradu.

Fudbal 30.07.2015 | 16:20
LŠ: Steaua - Partizan 1:1, reakcije iz tabora Partizana...

Šampioni Srbije i Rumunije su u Bukureštu igrali 1:1, a revanš se igra naredne srede u Beogradu.

„Mi smo ekipa koja više žali za pobedom. Hteli smo da igramo svih 90 minuta i iz igre smo stvarali šanse“, rekao je Milinković.

„Imamo mladu ekipu, mnogo igrača iz naše škole, i mogu da budem ponosan na njih, zbog svega što su uradili. Možda nam je sportska sreća nedostajala da napravimo podvig. Gol koji smo primili je došao posle faula napravljenoj u zoni u kojoj to ne sme da se dešava, a prilikom same intervencije nam se desio peh, jer nam se golman okliznuo“, dodao je Milinković.

Milinković je istakao da je svestan da ništa nije gotovo, ali da će navijači biti prednost ’crno-belih’ naredne srede.

„Kako smo verovali sada, još više ćemo verovati u sebe pred punim tribinama u Beogradu. Verujem da je publika naša prednost jer imamo najbolje navijače na svetu“, naglasio je Milinković.

Strateg Partizana istakao je da je Valerij Božinov, koji se povredio na početku meča, mnogo nedostajao ’crno-belima’ u nastavku, ali i da su njegovi igrači pali posle gola Miroslava vulićevića.

„Mnogo nas je poremetila njegova povreda, on je iskusan igrač i dao je veliki doprinos. Tek ćemo videti kakva je tačno povreda. Igračima zameram jedino što nam je pao nivo igre posle vođstva, ali moramo da naglasimo i da je Steaua veoma kvalitetna ekipa“, istakao je Milinković.

Crno-beli su odlično odigrali protiv Steaue, golom Vulićevića iz 62. minutu su bili na korak od pobede, ali su osam minuta pre kraja primili gol.

"Može da se igra sa Steauom, trebalo nam je malo vremena da se naviknemo na teren i atmosferu bez publike, ali smo bili bolji. Pred našim navijačima će nam biti mnogo lakše. Ne smemo da branimo rezultat, moramo da napadnemo kao sada", rekao je Vulićević.

Golman Partizana Živko Živković rekao je da njegova ekipa ima dobar rezultat i da je bila za nijansu bolja od protivnika.

"Kod njihovog gola sam se okliznuo i lopta je ušla u gol, šta da se radi. Mislim da imamo pozitivan rezultat. U završnici je (Darko) Brašanac imao stopostotnu šansu, ali posle toga su imali i oni. Možda smo bili za nijansu bolji tim, ovo je bila dobra utakmica, ali završeno je tek jedno poluvreme", rekao je Živković.

Revanš utakmica Partizana i Steaue igraće se 5. avgusta u Beogradu.

Neumorni vezista Partizana Darko Brašanac imao je odličnu šansu u samom finišu prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na gostovanju Steaui (1:1).

"Da nam je neko ponudio ovaj rezultat, svi bismo prohvatili. Ipak, utakmica se tako odvijala da smo mogli više. Moramo da analiziramo da vidimo kako je pao gol, šta s dogodilo kod prekida, kao i akciju koja je tome prethodila. Imao sam šansu da pobedimo i zato mi je mnogo žao. Prvo sam hteo glavom da uradim loptu, a onda sam procenio da se mnogo spustiula. Najgore je to kad se premišljate i loše sam na kraju zahvatio loptu. Imamo dobar rezultat, gol u gostima u evropskim utakmicama znači mnogo i očekujem da to iskoristimo", poručio je Brašanac.

Crno-beli su prikazali odličnu partiju pred praznim tribinama u Bukureštu i imaju šansu da se u revanšu sledeće srede u Beogradu domognu plej-ofa za Ligu šampiona.

"Nadam se da će biti kao protiv Gruzina, da dam gol u revanšiu. Očekujem da 'grobari' sad napune stadion, jer nas jedna utakmica deli od učešća u grupama u Evropi. Očekujem povoljan rezultat", dodao je Brašanac.

Komentari / 0

Ostavite komentar