Dnevni centar za djecu skitnice u Brčkom

Brčko distrikt trebalo bi uskoro da dobije dnevni centar za boravak djece zatečene u skitnji i djece koja bi zbog uslova života mogla postati skitnice.

Bosna i Hercegovina 30.07.2015 | 12:36
Dnevni centar za djecu skitnice u Brčkom

Damir Radenković, direktor Omladinskog centra "Vermont", koji je glavni realizator projekta, rekao je da će ovoj kategoriji djece biti pružena sigurnost, obezbjeđivan jedan obrok dnevno, kao i rad sa psihologom, socijalnim i prosvjetnim radnikom.

"Dnevni centar će imati, prije svega, edukativni karakter, a djelovanje angažovanih u centru biće usmjereno ka tome da ovoj djeci ukažu i na druge, bolje mogućnosti koje život pruža", rekao je Radenković novinarima.

On je rekao da je uspostavljena i saradnja sa romskim udruženjima u Brčko distriktu koja će imati posebnu ulogu o ovom projektu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

smoluca

30.07.2015 12:28

200 mil.KM godisnje bzv potrose...nista se ne vidi u Brckom niti je sta vise zaposleno gradjana Brckog.Ko ce provjeriti gdje trose budzetske pare u Brckom ? Radel' ti sudovi po BiH ili je Brcko bijeli medvjed pa se ne smije dirati u kriminal koji evo 15 godina opstaje u Brckom...

ODGOVORITE