LŠ: Prednost za Salcburg, Bazel, Seltik!

Fudbaleri Salcburga i Bazela stekli su dva, a Seltika gol prednosti u prvim mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 29.07.2015 | 23:30
LŠ: Prednost za Salcburg, Bazel, Seltik!

Salcburg je u drugom poluvremenu slomio Malme za 2:0 kod kuće, dok je Bazel u zavšnici nadigrao Leh za 3:1 u Poljskoj.

Seltik je u finišu susreta uspeo da stigne do minimalne pobede nad Karabagom, dok je Ajaks ispustio dva gola prednosti u Beču, Rapid je izborio 2:2. Bez golova su igrali samo HJK i Astana u Helsinkiju.

Salcburg je u potpunosi nadigrao Malme naših Nikole Đurđića i Vladimira Rodića, ali je uz mnogo muke slomio otpor Šveđana. Meč je prelomio fantastičan gol Andreasa Ulmera sa 30-ak metara, početkom drugog dela igre.

Neposredno posle tog gola Rodić je propustio veliku šansu za goste, potom su se ređali promašaji Salcburga, da bi konačno minut pre kraja Martin Hitereger realizovao penal za solidnu prednost pred revanš na severu Evrope.

Bazel je "na vreme" poveo u Poznanju, Lang je pogodio u 34. minutu, ali je samo dva minuta kasnije izjednačio Tomala. Poljaci su upali u veliki problem sredinom drugog dela kada je Kedziora napravio penal i dobio crveni karton. Međutim, Gaši promašuje sa bele tačke.

Usledio je žestok pritisak Švajcaraca, koji je urodio plodom u poslednjih 15-ak minuta. Rezervista Mark Janko je probio bunker Leha za novu prednost, dok je dva gola viška pred revanš doneo drugi igrač sa klope, David Cala.

Ajaks je posle prvih 45 minuta u Beču imao praktično rešen dvomeč sa Rapidom, ali su "kopljanici" uspeli da ispuste dva gola prednosti.

Sjajnu igru holandskog velikana u prvom poluvremenu golovima je krunisao Davi Klasen, Rapid je uz mnogo sreće izbegao još nekoliko golova, da bi potpuno preokrenuo situaciju u nastavku.

Austrijanci preuzimaju kontrolu nad utakmicom i vrše veliki pritisak na goste, te već u trećem minutu nastavka smanjuju rezultat preko Berića.

Pola sata pre kraja domaćin ostaje sa igračem više, isljučenje Švaba posle brutalnog starta najavilo je rutinsku pobedu Ajaksa, ali su Holanđani potcenili rivala, koji 15 minuta pre kraja koristi veliku grešku gostujuće odbrane te pogotkom Šauba stiže do izjednačenja.

U samoj završnici "kopljanici" propuštaju dve dobre šanse za pobedu, Jan Novota je sjajnim intervencijama spasao Rapid, pa će u Amsterdamu biti odlučeno ko će u plej-of za LŠ, a ko u LE.

Seltik se opet namučio sa rivalom iz bivšeg SSSR-a. U Glazgovu i dalje pamte sramotu iz dvomeča sa Šahtjorom iz karagancija i tesnu pobedu nad kazahstancima.

Ništa manje problema im nije zadao azerbejdžanski Karabag koji je sjajno parirao Škotima do same završnice utakmice, da bi osami minuta pre kraja Derik Bojata doneo Seltiku olakšanje pred revanš meč.

LŠ, 3. kolo kvalfikacija:
Salcburg – Malme 2:0 (0:0)
Ulmer 51, Hintereger 89p
Steaua – Partizan 1:1 (0:0)
Varela 82 – Vulićević 62
Seltik – Karabag 1:0 (0:0)
Bojata 82
Leh – Bazel 1:3 (1:1)
Tomala 36 – Lang 34, Janko 77, Kalja 90+2
Rapid Beč – Ajaks 2:2 (0:2)
Kajnc 48, Berić – Klasen 25, 43
HJK Helsinki – Astana 0:0

Utorak:
CSKA Moskva – Sparta Prag 2:2 (1:1)
Mitlijand – APOEL 1:2 (0:2)
Milsami – Skanderbeg 0:2 (0:0)
Makabi TA – Viktorija 1:2 (0:2)
Panatinaikos – Klub Briž 2:1 (1:1)
Jang Bojs – Monako 1:3 (0:0)
Dinamo ZG – Molde 1:1 (1:1)
Videoton – BATE Borisov 1:1 (0:0)
Fenerbahče – Šahtjor Donjeck 0:0

Komentari / 0

Ostavite komentar