LŠ: Partizan ''ispustio'' pobjedu u Bukureštu!

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Steauom 1:1 (0:0) u Bukureštu, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 29.07.2015 | 23:11
LŠ: Partizan ''ispustio'' pobjedu u Bukureštu!

Posle monotonog prvog poluvremena, Partizan je poveo sjajnim golom Miroslava Vulićevića u 62. minutu, ali nije odoleo Rumunima, primio je gol osam minuta pre kraja posle prekida.

Crno-beli su odlično odigrali u Bukureštu, ravnopravno su se nosili sa Steauom, a utisak je i da je srpski šampion mogao da stekne i rezultatsku prednost pred revanš u Beogradu.

U poslednjem minutu meča Darko Brašanac je propustio zicer za pobedu. S druge strane, Živko Živković je sprečio poraz u nadoknadi, posle šuta Hamruna sa desetak metara.

Problem za Zorana Milinkovića posle Bukurešta je povreda Valerija Božinova u prvom poluvremenu, Bugarin se požalio na problem sa zadnjom ložom.

Partizan je primio prvi gol u zvaničnim mečevima ove sezone, a Steaua je prekinula seriju crno-belih od sedam uzastopnih pobeda, uključujući i pripreme.

Prvo poluvreme obeležila je monotona igra dva tima, uvodnih 20 minuta je i bilo obećavajućih akcija, ali osim dobrog šuta Živkovića sa 25 metara i pokušaja Jevtovića posle kornera u istom napadu, nije bilo pravih uzbuđenja ispred golova.

U drugom poluvremenu Partizan je nadigrao rivala, kontrolisao je ritam meča, te pola sata pre kraja stekao prednost. Posle sjajnog proigravanja Živkovića, Vulićević je dijagonalom po zemlji savladao Koćokarua.

Nakon vođstva crno-beli su se sjajno taktički postavili, nisu se povukli, nastavili su da kontrolišu tempo meča, onemogućivši rivala da kreira akciju ispred kaznenog prostora.

Međutim, osam minuta pre kraja Rumuni uspevaju da izjednače, posle prekida. Nakon bespotrebnog faula Ninkovića kod korner zastavice, štoper Fernando Varela je ostao bez čuvara na petercu, uz to se okliznuo golman Partizana Živko Živković, te igrač Steaue postiže gol.

Revanš je za sedam dana u Beogradu na stadionu Partizana u Humskoj 1.

LŠ, kvalifikacije:
Steaua – Partizan 1:1 (0:0)
Varela 82 – Vulićević 62

Steaua: Koćokaru – Toska, Varela, Pap, Alsenat – Breveld (Tahar 75'), Muniru – Kipčiju, Popa (Tudorije 65'), Hamrun (Mihalčea 90+2') – Tade

Partizan: Živković – Petrović, Dornelaš, Balažic, Vulićević – Jevtović, Brašanac, Babović (S. Ilić 83') – Živković, Umaru (Ninković 70'), Božinov (Šaponjić 20')

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

30.07.2015 08:49

Идемо даљеееее!

ODGOVORITE