Kako je Bajern dočekao ratnika-Vidala?!

Gala doček u Minhenu za Ratnika! Vidal u Bajernu za 40.000.000 evra! Čileanac će u redovima nemačkog šampiona ostati četiri godine...

Fudbal 30.07.2015 | 21:40
Kako je Bajern dočekao ratnika-Vidala?!

Gotovo dve nedelje bilo je poznato da će Arturo Vidal napustiti Juventus i okrenuti novo poglavlje u svojoj karijeri. Posle oproštajne žurke sa sada već bivšim saigračima iz Stare dame postalo je jasno da povratka više nema, a sada je i zvanično - čileanski Ratnik je novi igrač minhenskog Bajerna!

Vidal je doputovao u Minhen gde je za njega bio pripremljen gala doček, a sve vreme sa jednim od najboljih vezista današnjice bio je generalni direktor bavarskog giganta, Karl Hajnc Rumenige. U prisustvu legendarnog King Kalea Vidal je stavio autogram na četvorogodišnju saradnju sa Bajernom, u transferu vrednom 37.000.000 evra, plus tri miliona na ime bonusa.

Čileanski reprezentativac će na godišnjem nivou dobijati oko 6.700.000 evra, a na dresu će nositi broj 23, baš kao i u Juventusu i Bajeru iz Leverkuzena.

"Jako sam srećan", bile su prve Vidalove reči po potpisivanju ugovora.

"Ovo je veliki korak u mojoj karijeri i nadam se da ću napraviti velike stvari u Bajernu. Želim da pomognem klubu da osvaja trofeje, a za mene ovo je ostvarenje sna. Želeo sam da napravim nešto novo u karijeri, želim da se razvijam kao igrač, da pobeđujem i osvajam trofeje, a pre svega Ligu šampiona. Smatram da najbolju šansu za tako nešto imam u Bajernu. Prošle sezone sa Juventusom mi je zamalo promakla glavna nagrada, sada želim da napravim i taj završni korak i osvojim Ligu šampiona", dodao je Vidal.

Komentari / 0

Ostavite komentar