LE: Željo otputovao u Belgiju!

Fudbaleri Željezničara odletjeli su danas sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo ka Liježu, gdje ih u četvrtak očekuje prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Lige Evrope protiv Standarda.

Fudbal 29.07.2015 | 17:40
LE: Željo otputovao u Belgiju!

U taboru plavih, uprkos porazu od Borca u prvom kolu Premijer lige, vlada pozitivna atmosfera.

Šef struke jedinog bh. predstavnika u Evropi Milomir Odović ističe kako je riječ o ozbiljnom protivniku, ali naglašava kako vjeruje da njegova ekipa može ponoviti dobru igru iz utakmica s ekipom Ferencvaroši koju su eliminisali u drugom kolu kvalifikacija ovog takmičenja.

"Još jednom smo na velikom ispitu. Ekipa Standarda je izuzetno kvalitetna i dolazi iz lige koja je znatno jača od naše. Mi imamo izuzetno kvalitetnu i ambicioznu ekipu, što je vrlo važno. Nadam se da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i iskoristiti svoje šanse u tom meču", kazao je Odović novinarima na aerodromu.

Desni bočni igrač tima s "Grbavice" Kerim Memija kaže da ih je trener dobro pripremio za ovaj susret.

"Gledali smo par isječaka s njihovih utakmica. Spremali smo se na treninzima dobro, tako da idemo tamo i nadamo se pozitivnom rezultatu. Cilj nam je da, kao i u prethodne četiri utakmice ne primimo gol", kazao je Memija.

Jedan od najrastrčanijih Željinih igrača smatra da nema prevelike razlike između Standarda i ekipe Ferencvaroši, koju je viceprvak BiH izbacio u drugom kolu kvalifikacija za Lige Evrope.

"Mislim da su obje ekipe tu negdje s kvalitetom i mislim da nisu nepobjedivi i zašto ih ne bi prošli", kazao je Memija.

Komentari / 0

Ostavite komentar