Video - PL BiH: Leotar i Željo ubjedljiviji od Sarajeva!

Visok trijumf Sarajeva na otvaranju sezone protiv zvorničke Drine 6:1 nije najubjedljivija pobjeda u istoriji Premijer lige BiH.

Fudbal 29.07.2015 | 15:20
Video - PL BiH: Leotar i Željo ubjedljiviji od Sarajeva!

Početak 14. sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine donio je jednu od ubjedljivijih pobjeda u istoriji bh. elite.

Sarajevo je deklasiralo Drinu iz Zvornika 6:1, a junak bordo tima bio je trostruki strijelac Leon Benko. Ipak, ovaj trijumf nije i najubjedljiviji, ali jeste izražen najvećom razlikom kada su u pitanju pobjede domaćina u prvom kolu prvenstva.

U sezoni 2009/10. Velež je deklasirao Travnik takođe sa pet golova razlike, ali je tada bilo 5:0. Godinu dana kasnije, u okviru petog kola prvenstva, Željezničar je na "Grbavici" do nogu potukao trebinjski Leotar. Bilo je 8:0 i to je ujedno najubjedljiviji trijumf jedne domaće ekipe u istoriji zajedničke lige.

Osim neslavnog rekorda, Leotar drži još jedan, za njih mnogo ljepši. Na startu prve sezone koja se igrala na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, u kojoj su Trebinjci na kraju slavili titulu, hercegovačka ekipa nanijela je pravu katastrofu Bosni u Visokom.

Tog 4. avgusta 2002. godine fudbaleri Leotara nisu imali milosti prema Visočanima. Slavili su 9:0 u premijernoj utakmici prvenstva, a od tada niti jedna ekipa iz Premijer lige BiH nije uspjela da postigne toliko golova.

Komentari / 0

Ostavite komentar