Čelsi pobjedio Barsu sa Banetom kapitenom!

Fudbaleri Čelsija su, u okviru revijalnog takmičenja "Međunarodni kup šampiona", u kome se širom različitih kontinenata nadmeće 10 timova, savladali Barselonu sa kojom su najpre odigrali 2:2, da bi sa penala bilo 4:2 u korist "plavaca" čiji je kapiten na ovom meču bio naš reprezentativac Branislav Ivanović.

Fudbal 29.07.2015 | 13:40
Čelsi pobjedio Barsu sa Banetom kapitenom!

Samo dan nakon što je trener londonskog kluba Žoze Murinjo obelodanio da će u odsustvu Džona Terija kapitensku traku nositi Bane, to se i dogodilo jer je Teri ovaj meč počeo sa klupe. I, generalno posmatrano, Čelsi je u duel ušao sa jačom postavom od najjače koju bi mogla da sastavi Barselona, jer Premijer liga kreće za desetak dana, a do početka španske Primere je ostao još skoro pun mesec, pa su "plavci" iskoristili ovaj susret za jedno od završnih brušenja forme, dok Barsa nije koristila usluge Mesija i Nejmara.

Rano je trebalo Murinjovom timu da povede, mada... To baš i nije bio timski pogodak, jer je sjajni Eden Azar uzeo loptu na suparničkoj polovini terena, prošao pokraj jednog rivala, zatim zaobišao drugog, a kada su se još dvojica ustremila ka njemu, uputio je neodbranjiv niski šut za koji Ter Štegen nije imao odgovor.

I dok su uz Ter Štegena startnu postavu Barselone činili još Bartra, Daglas, Matjeu, Adrijano, Rakitić, Buskets kao kapiten, Gumbau, Sandro Ramirez, Luis Suarez i El Hadadi (a u anstavku su, uglavnom posle 60 minuta, zaigrali i Masip, Pike, Serhi Roberto, Vermalen, Đordi Alba, Inijesta, Samper, Rafinja, Pedro i Halilović), Čelsijevi redovi počeli su da popuštaju, iako su ih od prvog minuta činili Kurtoa, Ivanović, Zuma, Kejhil, Apslikueta, Fabregas, Matić, Kenedi, Oskar, Azar, Dijego Košta, a u drugom poluvremenu su šansu dobili Čaloba, Teri, Mozes, Mikel, Vilijan, Ramireš, Falkao i Remi.

Jer, najpre je majstorija Luisa Suareza, lob trojice rivala sa manje od osam metara, donela poravnanje rezultata u 52. minutu, da bi 13 minuta kasnije Ramirez izvrsno felširao loptu sa leve ivice kaznenog prostora i, poslavši je u dalji gornji ugao, preokrenuo na 2:1 za Barselonu. Tu, međutim, nije bio kraj uzbuđenjima: u 85. minutu Kejhil je glavom uspeo da postigne gol za 2:2 iskoristivši tako nesmotrenost rezervnog golmana Barselone Masipa, koji je zakasnio sa istrčavanjem ali, ipak, uspeo da dokači strelca kome je po svoj prilici polomio nos u toj situaciji.

Tako se došlo do jedanaesteraca, a dok su Falkao, Mozes, Ramireš i Remi bili precizni za Čelsi, kod Barselone su golove dali Inijesta i Sandro Ramirez, ne i Halilović i Pike, pa je trijumf pripao Murinjovim "plavcima".

Komentari / 0

Ostavite komentar