Milutinov: Da mi je prije 5 godina neko rekao...

Srpski centar doputovao u Atinu i obukao crveno-belo.

Košarka 29.07.2015 | 19:20
Milutinov: Da mi je prije 5 godina neko rekao...

Na transfer sagu leta, okončanu minulog vikenda, u utorak je definitivno spuštena zavesa.

Doskorašnji centar Partizana Nikola Milutinov doputovao je u Atinu i prvi put razgovarao sa novinarima u ulozi novog košarkaša Olimpijakosa.

"Jako sam srećan što sam stigao ovde. Olimpijakos je veliki klub. Uradiću sve što mogu da osvojimo titulu, kao i ostale trofeje. Što da ne? I prvenstvo i Kup Grčke i Evroligu", rekao je na aerodromu.

Mladi Novosađanin bio je u centru pažnje još od juna, kada ga je NBA draftu odabrao San Antonio. Potom je otputovao u SAD na konsultacije sa "mamuzama" o svojoj budućnosti i ponudama nekoliko klubova, među kojima su bili PAO, Efes i Olimpijakos.

U julu je "prelomio", napustio crno-bele i zadužio opremu šampiona Grčke.

"Ovo je, zaista, veliko leto za mene. Sve je počelo od noći NBA drafta. To veče bilo je najvažnije u mom životu", dodao je.

Ipak, pre selidbe u Ameriku očekuje ga napad na evropske trofeje sa novim timom i saigračima koje izuzetno ceni.

"Nije potrebno mnogo pričati o tome da ću raditi sa Spanulisom i Printezisom. Pre pet godina sam ih gledao na TV-u i nikad nisam pomišljao da bih mogli da mi budu saigrači", objasnio je Milutinov, koji će se brzo vratiti u Sloveniju, na pripreme "A" reprezentacije za Eurobasket.

A, onda ga očekuju izazovi u dresu Olimpijakosa, sa kojima će nastupiti u Grupi B Evrolige, uz Anadolu Efes, Laboral Kuću, Armani, Cedevitu i Limož.

Komentari / 0

Ostavite komentar