Nije mogao u Zvezdi, pa ni u Dinamu!

"Li Adi novi je promašaj Zdravka Mamića", javljaju hrvatski mediji.

Fudbal 31.07.2015 | 20:40
Nije mogao u Zvezdi, pa ni u Dinamu!

Li Adi ponovo napušta prostor bivše Jugoslavije.

Čvrsti defanzivac iz Gane raskinuo je saradnju sa zagrebačkim Dinamom, u kojem se zadržao dve i po godine, sezonu duže nego u Crvenoj zvezdi.

Bez dileme kvalitetni, ali i podjednako ćudljivi štoper, minulu sezonu zbog loših igara čak nije ni završio na Maksimiru, već na pozajmici zagrebačkoj Lokomotivi. U međuvremenu, Dinamo je sa njim prolazio kroz slične stvari kao i Zvezda.

Adi je, podsetimo, stigao u Beograd u leto 2010. i već u zimu preko svog menadžera Gorana Milovanovića poručio da nije zadovoljan potpisanim ugovorom i da u junu hoće da ode. U klubu je, ipak, ostao sve do januara 2012, ali je na leto preskočio kompletne pripreme, sa obrazloženjem da se dugo zadržao u Gani da bi se izlečio od teškog oblika malarije.

Već tih meseci spekulisalo se da je za njega zainteresovan i Dinamo, koji ga je konačno doveo 10. februara 2013, kao pozajmljenog igrača kineskog Dalijena.

Za Dinamo je odigrao tri utakmice manje nego za Zvezdu (34) i više se proslavio izjavama nego dobrim igrama.

U Beogradu je govorio da će "umreti za Crvenu zvezdu", a iz Zagreba najavljivao da će u Brazilu, na Mundijalu, sa lakoćom zaustaviti Kristijana Ronalda. "On mi nije neki problem", rekao je o Portugalcu, kojeg ipak nije dobio priliku da čuva, jer nije igrao na Mundijalu.

Minule zime, Adi se ponovo dugo zadržao u Gani, ovog puta zbog lečenja sina. Kada se vratio, čekali su ga dres Lokomotive i česti odlasci kod lekara, zbog konstantnih problema sa kolenom. Ovog jula, Li Adi ponovo je slobodan igrač.

Dinamo ga se odrekao raskidom ugovora, za koji je platio Dalijenu milion evra.

Zvanično, Li Adi ima 25 godina.

Taj podatak proverala je i FIFA, jer je čak i u zvaničnim dokumentima Fudbalskog saveza Gane stajalo da je pet godina stariji.

Komentari / 0

Ostavite komentar