Paunu ponuđena nova funkcija u FSS-u!

Fudbalski savez Srbije ponudio je posao osvajaču U20 SP, u nameri da ga, ipak, zadrži u svojim redovima. Paunović odgovara: "Razmisliću".

Fudbal 29.07.2015 | 18:40
Paunu ponuđena nova funkcija u FSS-u!

Veljko Paunović došao je u utorak u prostorije Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama 35, na nešto što je trebalo da bude oproštajni koktel, ali, možda će to "pićence s nogu" zapravo biti početak "novog prijateljstva"!

Naime, predsednik FSS Tomislav Karadžić saopštio je da je Savez želeo da Veljko preuzme mladu selekciju (igrače do 21 godine), ali da se perspektivni stručnjak zahvalio na tom predlogu, izrazivši ambiciju da se okrene "seniorskom nivou".

Međutim, danas je strategu šampionske generacije sa Novog Zelanda ponuđena nova funkcija - da bude koordinator rada između mlade i "A" reprezentacije!

"Pokušali smo da privolimo gospodina Paunovića da prihvati posao selektora Mlade reprezentacije. Svima je poznato da je on napravio istorijski, nestvaran, teško ponovljiv uspeh. Zato su Savezu potrebni ljudi i treneri kao što je on. Nažalost, ne dešava se uvek u životu da se planovi poklope. On ima drugi plan, da pokuša da posle Svetskog omladinskog prvenstva kvalitetnije reši svoju poziciju i posao. Svima nam je žao, ali danas smo došli do određenog pomaka. Dali smo mu priliku da do petka razmisli o funkciji FSS, da ga zadržimo ovde. Reč je o poslu koordinatora rada Mladog i A tima", rekao je Karadžić.

"Mi vodimo računa o ljudima koji prave rezultate, znate i da je Ljubinko Drulović bio u radnom odnosu u Savezu sve dok nije dobio drugu ponudu. Želimo i da Paunovića zadržimo, da bude u radnom odnosu sa FSS. Ako bude imao boljih ponuda nećemo mu praviti problem. Zato i ne pravimo rastanak".

Prvi čovek FSS dodao je i ovo: "Šta god da gospodin Paunović odluči, vrata Saveza su mu uvek otvorena. Njegovo vreme tek dolazi".

Paunović se opet zahvalio i rekao da će u nekoliko narednih dana razmisliti o toj ponudi i potom saopštiti svoj stav.

"Od prvog dana u FSS, od trenutka kada smo krenuli u projekat SP, imao sam podršku Saveza i zahvaljujem se na tome. Rekao sam da želim da napravim iskorak u karijeri i ostajem pri tom stavu, a o novoj ponudi ću razmisliti, interesantna je. Stojim na raspolaganju FSS, celokupnom srpskom fudbalu i želim da pomognem", rekao je Paunović.

Karadžić je još rekao da će u petak biti saopšteno ime novog selektora mlade selekcije.

Prethodni ciklus završen je eliminacijom u grupnoj fazi šampionata Evrope u Češkoj, gde je "orliće" sa klupe predvodio Mladen Dodić. On je po završetku kvalifikacija preuzeo ekipu od Radovana Ćurčića.

Prvi čovek FSS odgovorio je i na želje javnosti da Veljko Paunović preuzme "A" tim:

"Neozbiljne su priče da će doći novi selektor, time se bave dokoni ljudi. Mi imamo svoj pravac i put. Mi imamo selektora pod ugovorom do 2018. godine. Radovan Ćurčić je i sjajan trener i sjajan čovek i sa njim nastavljamo prema zacrtanom planu".

Komentari / 0

Ostavite komentar