Jugović pita: "Orlovi", kojim to adutima prijetite?!

Bivši reprezentativac Vladimir Jugović tvrdi da Srbija ne sme posle tri katastrofalna ciklusa da bude optimista posle žreba kvalifikacija za SP 2018. "Više bih voleo da čujem da će biti teško, jer za Srbiju više nema lakih rivala".

Fudbal 28.07.2015 | 23:15
Jugović pita: "Orlovi", kojim to adutima prijetite?!

Sa velikim osmehom svi u FSS, poznavaoci fudbala u Srbiji, ali i "poznavaoci fudbala" ispratili su žreb kvalifikacionih grupa za Mundijal 2018. Prve reakcije su bile "sad je konačno došlo vreme da se Srbija plasira na SP".

Zaista jeste krajnje vreme, ali je realno pitanje da li su "orlovi" i kadri za tako nešto.

Vladimir Jugović, bivši reprezentativac, tvrdi da pristup "lako ćemo" se mnogo puta ekipi obio o glavu, pa zbog loših rezultata u prethodna tri ciklusa, fudbaleri treba da tvrde da će im biti teško da stignu do plasmana na SP, a ne da su rivali "laki" i "po meri".

"Više bih voleo da čujem da će biti teško, jer za Srbiju više nijedan rival nije lak. Ili bar nemamo pravo da ga takvim smatramo. Svi će nam biti teški ako ne pokažemo kvalitet, ako nismo organizovani i srcem i glavom 100 odsto na terenu", poručio je za "Naše novine" Jugović.

On je postavio konkretno pitanje.

"Ko smo mi da tvrdimo da ćemo biti bolji od Velsa i Austrije koji su svrstani u našu grupu iz prvog i drugog šešira, odnosno ispred nas?"

Jugovića nešto drugo brine - ko će voditi "orlove"?

"Pitanje svih pitanja je znamo li ko će biti selektor Srbije u kvalifikacijama za SP 2018, jer je već vreme da se to zna. Ako je EURO 2016 za nas izgubljen, da li će to biti Radovan Ćurčić ili ćemo opet deset dana pred početak tražiti nekog čudotvorca ko zna odakle? Kad to saznamo, možemo da pravimo planove", jasan je Jugović.

On je napomenuo da Austrijanci imaju selektora Marsela Kolera od 2011. godine, a ipak nisu otišli na Mundijal u Brazilu prošle godine, Velšani takođe imaju selektora na duže staze i obe selekcije vode u grupama za EURO.

"Recimo Austrijanci su ekipa, mogu da ne pobede ali njihovi igrači uvek daju više od maksimuma, a mi? Mi smo suprotna priča - imamo igrače, ali nemamo tim".

On ističe da je veoma važno nemati zvezde u timu.

"Za reprezentaciju uvek mora da se igra sa ponosom, i uvek najmanje 100 odsto! A ne svi dolaze kao zvezdice, pa se na terenu ugase. Nekad je dobro osloboditi se takvih, jer će ekipa biti jača", poručio je Vladimir Jugović.

"Neka se svi ugledaju na Ljubinka Drulovića i Veljka Paunovića. Kako su oni birali igrače, da li je iko mogao da im se meša u posao? Zato su i postali najbolji u Evropi i svetu. Oko naše seniorske reprezentacije ima previše pametnjakovića i suflera i ako im se podlegne - nema nam spasa", poručio je Vladimir Jugović.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

stvarnost

28.07.2015 21:32

Sve mi se cini da i sad u tim narednim kvalifikavijama opet nece srbija proci,oni se samo nesto kofrce a kad je igra u pitanju,tu su nula.U ostalom vidjet cemo.Bolje je da ih ne gledamo na tom prvenstvu ako nece da igraju srcem.Ako ce igrati ko i do sad ,da se samo kaze da su igrali za reprezentaciju onda je mnogo bolje da predaju mjeso nekim mladjim anonimusima koji ce da se bori srcem.

ODGOVORITE
Name

Bravo

29.07.2015 04:03

E konacno nesto pametno i iskreno da procitam i to ne od bilo koga nego od igraca koji je stvarno Dusu ostavljao na Terenu i za Klubove gdje je igrao a za Reprezentaciji ne treba ni pricati uvijek je trcao najvise i borio se sa ponosom. Jedini koji iskreno kaze kakvo jeste nase Stanje u Reprezentaciji i ne prica gluposti jer sa jednim Bodom sto smo do sada osfojili nismo mi ni blizu favorita a kamo li sta dalje.

ODGOVORITE