Šta se dešava kada urinirate u moru?

Američko hemijsko društvo objavilo je da uriniranje u moru ili okeanu uopšte nije štetno.

Zdravlje 27.07.2015 | 10:00
Šta se dešava kada urinirate u moru?

U videu koji su objavili objašnjavaju da je potpuno u redu pomokriti se u moru.

Naime, ljudski urin se sastoji od 95 odsto vode, a natrijum hlorid koji se nalazi u njemu ne zagađuje vodu niti može ugroziti biljke i životinje koje žive u moru, pošto ga sadrži i morska voda.

Naučnici dodaju i da ne bi bilo apsolutno nikakve štete kad bi se baš svi stanovnici Zemlje istovremeno pomokrili u moru.

"Urin je bezopasan, a kad se razblaži sa morskom vodom, postaje beznačajan za samo nekoliko sekundi. Postoji mnogo više štetnijih stvari u morima i okeanima od ljudskog urina", istakao je biohemičar Stjuart Džouns.

Iako je nedavno istraživanje pokazalo da 62 odsto kupača mokri u moru, to čine i životinje koje žive u njemu, a jedan kit dnevno u vodu ispusti 970 litara urina.

S druge strane, stručnjaci upozoravaju da bi trebalo da izbegavate mokrenje u malim uvalama i bazenima.

B 92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ФОРПАС

27.07.2015 10:18

Сачувај ме Боже. Чим се све ''научници'' баве?! Па, људи су одувек мокрили у мору и до сада би била уништена морска флора и фауна да је урнирањње у мору опасно. Замислите Копакабану и да људи не пишке у воду, требало би хиљаде тзв. еколошких клозета за купаче. Свашта!

ODGOVORITE
Name

GLAS RAMUZA

27.07.2015 18:14

Pa mi svakako uriniramo u more. Ako je kanalizacija moje kuće povezana na kanal koji se uljeva u Savu... a jeste, Sava će se uliti u Dunav a on u Crno More, to onda znači da ja redovno uriniram u more. I što je još gore, smatram da veći dio od trenutnih 7 milijadi ljudi takođe radi to.

ODGOVORITE