Novi sukobi u Turskoj, ubijen policajac

Jedan turski policajac poginuo je juče tokom žestokih sukoba demonstranata i policajaca u Gaziju, dijelu Istanbula gdje je u petak tokom policijske racije poginula jedna ljevičarska aktivistkinja, javila je agencija AFP.

Svijet 27.07.2015 | 07:46
Novi sukobi u Turskoj, ubijen policajac

Policajac Muhamet Fatih Sirvi je pogođen metkom u grudi dok se nalazio u zgradi u kojoj je pokušavao da uhapsi nasilne demonstrante, objavili su turski mediji.

Ranjeni policajac je prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.

Tokom žestokih popodnevnih sukoba demonstranti su policajce gađali kamenicama i bacali Molotovljeve koktele, a oni su na to odgovorili suzavcem, plastičnim mecima i vodenim topovima.

Dio demonstranata je tada utvrdio svoje položaje tako što su usred ulice podigli barikade, a situacija je zatim postala toliko napeta da policajci više tim područjem ne patroliraju pješke, već u oklopnim vozilima.

Učesnici protesta su na lica stavili maramice kako bi se zaštitili od suzavca, dok su neki čak imali gas maske. Neki od njih su se popeli na okolne krovove kako bi bacali Molotovljeve koktele na policiju sa visine.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

rekla kazala

27.07.2015 06:32

Turska će proći isto kao i Sirija i Irak. A sve to finansiraju prebogati Šeici iz Saudi Arabije i sličnih prćija. Nafta baš udari u glavu.

ODGOVORITE
Name

Xls

27.07.2015 07:16

To je djelo SAD ,zato sto Turska postaje sve jaca u Evrop,ne mogu to oni dozvolit.

ODGOVORITE
Name

rekla kazala

27.07.2015 17:25

Smeta im Turska zato što je sekularna država. Bilo je to za očekivati.

ODGOVORITE