Microsoft Edge bolji od Google Chrome?

Microsoft Edge je novi browser koji će Microsoft isporučivati u paketu sa Windows 10 operativnim sistemom, na računarima i mobilnim uređajima.

Informacione tehnologije 18.07.2015 | 12:40
Microsoft Edge bolji od Google Chrome?

Bazirano na prvim impresijama u vezi sa ovim browserom, mnogi su prilično zadovoljni onim što je Microsoft implementirao u Edge. Međutim, kako se Edge snalazi u testovima protiv konkurencije? Prema navodima Microsofta, Edge je superioran.

Microsoft je otkrio da Edge tim radi na optimizovanju performansi browsera, te da to čini veoma uspešno. Edge je prošao kroz JavaScript benchmark testove, da bi se videlo kako se browser pokazao u takmičenju sa konkurencijom. Prema dobijenim rezultatima, Edge se pokazao za 112 odsto bržim od Chrome-a na WebKit Sunspideru, 11 odsto na Google Octane i 37 odsto na Apple JetStreamu.

Ipak, treba napomenuti da se ovde radi samo o sintetičkim benchmark testovima, a brojke pokazuju potencijale onoga što bi browser mogao da postigne. Kako će se Edge pokazati tokom korišćenja u stvarnom životu i kod različitog broja korisnika, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, Microsoft je uradio dobar marketing sa promovisanjem benchmark rezultata Edge browsera.

B 92

 

Komentari / 0

Ostavite komentar