Gradiška: Nastavljeno "dvovlašće" u skupštini

Politička prepucavanja u opštini Gradiška ne prestaju. Aktuelni predsjednik Skupštine opštine Radislav Dončić je rekao da će primopredaja dužnosti sa novoizabranim predsjendikom Skupštine opštine Urošem Grahovcom biti izvršena samo ako bude ispoštovana zakonska procedura.

Republika Srpska 07.07.2015 | 20:49
Gradiška: Nastavljeno "dvovlašće" u skupštini

Poslanici PDP-a i SDS-a u Gradišci tvrde da izvršna vlast upravlja sudijama.

U Gradšci se mjesecima ne smiruju političke strasti. Još uvijek aktuelna lokalna vlast u opštini tvrdi da MInisatrstva lokalne uprave i samouprave i pravde vrše pritisak na sudije. Sve je, kažu, počelo pritiskom izvšne vlasti na sudiju Okružnog suda Tatjanu Stupar koja je donijela presudu za predaju vlasti SNSD-u i to kako tvrde – nezakonito.

Đorđević najavljuje da će uložiti žalbu Okružnom sudu na rješenje kojim je naloženo smjenjenim rukovodiocima da predaju dužnost. U međuvremnu, tvrde, da se tačno zna ko je s kim i u kom sudu bio.

Radislav Dončić, tvrdi, da je izložen snažnom pritisku lokalnih moćnika. Spreman je, poručuje, da preda vlast samo onda kada bude ispštovana zakonska procedura. Kaže da predsjednik OO SNSD-a vrši pritisak na sudije a da se sastanči i u vikednicama narodnih poslanika.

Zoran Adžić nam je u telefonskom razgovoru rekao da SDS i PDP pokušavaju da dokažu da je 14 odbornika vise od 17. Tvrdi i to da ne vrši pritisak na sudiju koji vodi predmet.

Osim Zorana Adžića, prozvan je i SloIodan Zec, pomoćnik ministra pravde.

Reagovali su i ministri Lejla Rešić i Anton Kasipović i to zajedničkim saopštenjem. Demantuju tvrdnje da sudije rade po njihovom nalogu.

Saga u opštini Gradiška se nastavlja. Do promjene skupštinske većine došlo je krajem februara i od tada traju prepucavanja.

(BN TV)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Gradiška

07.07.2015 19:32

Pravite lakrdiju i jedni i drugi, da vas bude sramota stanovnika Opština Gradiška, odlaze investitori, vlada bezvlašće, a opština nikada nije bila jadnija!

ODGOVORITE
Name

Adzic

07.07.2015 21:56

kakvi investitori???Hocete reci da su nas se sjetili unazad godinu dana.Gdje su bili investitori ranije dok je vladao SNSD? Nema ih.Investirao je Igor D.Izveze momak svu jabuku u Rusiju.Koliko ostaje u Gradisci novca od toga? Ubice Vas licni interesi i naruceni komentari.Gradiska u ovakvoj situaciji super funkcionise. Nije narod lud.Vidimo mi sve .Pricali smo do sada,a vi se zapitajte sta vas ceka i jedne,i druge i treće posto sada ćutimo.....

Name

Peđa

07.07.2015 21:46

Adžić i Dunjić dva najveća kriminalca u Gradišci. Misle da će se opet dokopati opštinskih para jer su izgleda svoje potrošili na raskoš i javašluk. Dosta je Gradišci Dunjića i Adžića!!!!

ODGOVORITE
Name

lolo

07.07.2015 22:11

SNSD je oličenje balkanskog primitivizma. Vlast po svaku cijenu.

ODGOVORITE
Name

igor

08.07.2015 00:41

Zašto ne kaze Goran Djordjic ko mu je finansirao kampanju??!

ODGOVORITE
Name

Tombacar

08.07.2015 05:44

Ja cirkusa od vlasti (braco moja mila ).

ODGOVORITE