Austrijski političari ljetuju u domovini

Austrijski političari će i ove godine u planiranju letnjeg odmora prednost dati boravku u Austriji, ali ne odustaju od toga da jedan deo provedu i u inostranstvu.

Putovanja 07.07.2015 | 10:04
Austrijski političari ljetuju u domovini

Predsednik Austrije Hajnc Fišer ostaće u Austriji i odmor će ikoristiti za planinarenje i čitanje, kao i za igru sa unučićima pokraj jezera Haštat.

Austrijski kancelar Verner Fajman sa porodicom će otputovati na nedelju dana u Hrvatsku na more, a drugu nedelju planira da provede u Francuskoj. Vicekancelar i ministar privrede Rajnhold Miterlener odlučio se za odmor u Austriji na jezeru u pokrajini Koruškoj, a planira da slobodno vreme provede vozeći bicikl i čitajući knjige.

Takođe uz knjige odmor planira da provede i ministar kulture Jozef Ostermaje, koji će prve dve nedelje avgusta provesti na Kipru.

Šef diplomatije Sebastijan Kurc za sada nije objavio planove za odmor i za sada se zna da planira jednu nedelju da provede u Italiji. Ministar za socijalna pitanja otputovaće u Holandiju, a ministarka obrazovanja Gabrijele Hajniš-Hosek ostaje u Austriji, gde će obići planine.

Ministarka za žene Sofi Karmasin boraviće, kako je najavila, u Francuskoj, a potom će odmor nastaviti na jezeru Mondze u Austriji. Ministar finansija Hans-Jerg Šeling planira odmor na jezeru Aterze u Austriji, a kao i ministarka zdravlja Sabine Oberhauzer ostaće u Austriji, ovaj put u Koruškoj.

Ministar pravosuđa Volfgang Brandšteter takođe planira da odmor provede delimično u Austriji, a potom i u SAD, gde mu živi kćerka. Ministar poljoprivrede Andre Ruprehter će sa porodicom obići Italiju i zatim Alpbah u Austriji, dok će ministar odbrane Gerald Klug prvi deo odmora provesti u Austriji, a zatim otputovati "negde na jug".

Predsednica parlamenta Doris Bures planira u avgustu da poseti Škotsku.

B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Drzava Republika Srpska Srbija

07.07.2015 13:31

Prvo, ne kaze se "domovina" vec otadzbina. Nismo hrvati. Drugo, Austrijanci su pametni ljudi, vode racuna o svom budzetu i ne rasipaju pare u vrijeme krize. I ja cu isto tako ove godine ljetovati u Grckoj, ali poslije toga cu otici u Trebinje, pa onda i na rafting Tarom, sve pare cu ostaviti u Srbiji, nevezano da li se radi o istocnom ili zapadnom dijelu Republike Srpske Srbije jer sve je to nasa Srbija...

ODGOVORITE