Video: Za Kančelaru gotov Tur! Stradali mu pršljenovi!

Švajcarski biciklista Fabijan Kančelara završio je takmičenje na ovogodišnjem Tur de Fransu zbog povrede leđa.

Ostali sportovi 07.07.2015 | 09:00
Video: Za Kančelaru gotov Tur! Stradali mu pršljenovi!

Kančelara, koji je bio lider posle prve dve etape, bio je jedan od 20 biciklista koji su učestvovali u teškom sudaru u trećoj, a prošao je sa dva slomljena pršljenja donjeg dela leđa.

Ovo je identična povreda koju je pretrpeo u martu, ali sada je povredio treći i četvrti ; pršljen sa desne strane, a ne drugi i treći sa leve, kao prošli put.

"Neverovatno sam razočaran. Tim je bio u usponu, imali smo žutu majicu i ; bili smo motivisani da je branimo. Imali smo mnogo udesa i povreda od početka sezone i konačno smo dočekali sjajna 24 sata, ali smo se sada vratili lošoj sreći. Jednog dana pobedite, jednog dana izgubite", rekao je Kančelara.

Ovo je veliki udarac za tim Trek fektori rejsing i desio se samo tri dana od početka Trke kroz Francusku i dan pošto je Kančelara 29. put u karijeri obukao žutu majicu.

"Bilo mi je jako teško da se vratim posle udesa u Harelbekeu i da ponovo steknem samopouzdanje. Žuta majica mi je dala veliko samopouzdanje. Pretpostavljam da mi preostaje da razmišljam pozitivno i planiram drugi deo sezone", rekao je Kančelara za sajt tima.

Treću etapu dobio je Španac Hoakim Rodriges, dok je žutu majicu preuzeo Kris Frum.

Komentari / 0

Ostavite komentar