Lukajić: Dominirati u BiH i opstati u ABA ligi!

Trener Igokee Željko Lukajić nakon što je produžio saradnju sa šampionom Bosne i Hercegovine predočio je ciljeve kluba iz Aleksandrovca.

Košarka 07.07.2015 | 18:20
Lukajić: Dominirati u BiH i opstati u ABA ligi!

Lukajić je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovorsa "igosima" a u razgovoru za "Glas Srpske" je istakao da je cilj predstojeće sezone dalja stabilizacija kuba i odbrana titule u prvenstvu BiH.

"Prošle sezone ispunili smo ciljeve opstankom u ABA ligi i osvajanjem dva pehara u BiH pa i sljedeće želimo da nastavimo sa tim. Ne zanosimo se visokim ambicijama i želimo da radimo na daljoj stabilizaciji kluba te stvorimo ekipu koja će biti spoj mladosti i iskustva. Borićemo se za opstanak u Jadranskoj ligi te napasti oba trofeja u BiH. Moraćemo bolje da otvorimo sezonu nego je to bio slučaj prošle godine i vjerujem da ćemo se do tada dobro spremiti", izjavio je Lukajić banjalučkom listu.

Lukajić je dodao da još ne zna datum početka pripreme Aleksandrovčana.

"Još ne znam kada ćemo krenuti sa pripremama mada bi to trebalo da bude oko 7. avgusta, ali umnogome zavisi od starta Jadranske lige koja se direktno odnosi na nas. Sada smo u periodu kada se bavimo nekim drugim, malo manjim košarkaškim stvarima, i pravimo koncepte daljeg rada".

Šef struke Igokee nije želio da govori o pojačanjima, ali je naglasio da jedino Đorđe Milošević ima važeći ugovor za narednu sezonu.

"Nikoga zvanično nismo doveli i uprava je u pregovorima sa igračima koji su prošle sezone bili dio tima. Jedino Đorđe Milošević ima ugovor za iduću sezonu dok ostali nemaju i moramo prvo da vidimo ko će od njih ostati pa da krenemo popunjavati ekipu kojoj ćemo priključiti nekoliko članova omladinskog tima koji će se boriti za ugovor", naglasio je Lukajić.

Po isteku sezone kapiten "igosa" Branko Jorović najavio je odlazak kako bi bio bliže rodnom Čačku dok se Brejdi Heslip vratio u Kanadu.

"Kad se igrači odmore i kad prođe ljeto možda se i predomisle jer se tada drugačije razmišlja. Heslip će igrati Ljetnju NBA ligu u Feniksu, ali će se do određenog datuma morati izjasniti hoće li produžiti saradnju sa nama. Željeli bismo da ostane, ali ćemo vidjeti u narednom periodu šta će da bude".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pst

07.07.2015 16:36

Otjerat ce te Baja. Kako mozes dominirati u zemlji koje nema? E Baja, Baja.

ODGOVORITE