Andrea Pirlo - hvala ti za sve!

Fenomenalni vezista ostavio na Twitteru oproštajnu poruku navijačima Juventusa i svima koji su ga podržavali. Definitivno se preselio u SAD.

Fudbal 08.07.2015 | 23:40
Andrea Pirlo - hvala ti za sve!

Dilema nije ni postojala, ali je, ipak, od ponedeljka transfer ozvaničen:

Andrea Pirlo (36) novi je fudbaler Njujork sitija!

Italijan je, dakle, posle četiri godine napustio Juventus i u smiraj karijere prvi put se odselio van svoje zemlje. Pre giganta iz Torina, bio je igrač Milana (2001-2011), Intera (1998-2001) i Breše (1995-1998).

Nažalost, ipak je došlo vreme za Pirlov emotivni rastanak sa "Starom damom" i oproštaj od igranja fudbala na najvišem nivou. U crno-belom dresu, minule sezone i četvrti put uzastopno osvojio titulu, ali i nastupio u finalu Lige šampiona.

Navijačima Juventusa, kao i čitavoj organizaciji i svojim fanovima obratio se putem svog Twitter profila:

"Teško je ove emocije pretočiti u reči. Posebno kada su one isprepletane sa četiri tako važne godine mog života. Samo mogu da kažem veliko HVALA svima koji su bili uz mene i podržavali me u ovoj avanturi", počeo je Pirlo.

U dresu Torineza, jedan od najboljih vezista svoje generacije osvojio je i Kup Italije 2015, kao i dva nacionalna Superkupa.

"Teško je ove emocije pretočiti u reči. Posebno kada su one isprepletane sa četiri tako važne godine mog života. Samo mogu da kažem veliko HVALA svima koji su bili uz mene i podržavali me u ovoj avanturi"

"Hvala klubu, Juventusu, od predsednika (Andree Anjelija), do svakog zaposlenog - ponaosob. Hvala saigračima, koji su bili uz mene u mnogim bitkama, uz koje sam doživeo mnogo osmeha i pokoju suzu. Hvala svima, sa svih strana, koji su bili uz mene čak i u onim manje lepim momentima"

"Hvala vam, od srca, svima!".

Danas, 6. jula 2015, potpuno je očekivana Pirlova odluka da se definitivno preseli u SAD. Već početkom juna je nagoveštavano da će mu novi saigrači biti Frenk Lampard i David Vilja. Kraj finala Lige šampiona i poraz od Barselone dočekao je uplakan, u čemu su mnogi takođe (ispravno) videli jasan nagoveštaj rastanka.

Završavajući pismo navijačima, osvrnuo se i na samu odluku da ode.

"Nije bilo lako prelomiti. Vreme je za početak nove avanture, ali to ne značu da ću bilo kada zaboraviti odnos koji sam imao prema ovim bojama".

Za kraj, napisao je i klupsko geslo - Do kraja!

"Fino alla fine, forza Juventus!”, poruka je Andree Pirla.

Radost je bila gledati ga. Majstore, srećno!

Komentari / 0

Ostavite komentar