Vimbldon: Dalje ide Šarapova, Serena bolja od Venus, ispala Šafaržova...

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale Vimbldona pobedivši svoju stariju sestru Venus u dva seta. Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Zarinom Dijas sa 6:4, 6:4. Američka teniserka Koko Vandevej napravila je veliko iznenađenje eliminisavši Lusiju Šafaržovu u osmini finala Vimbldona.

Tenis 06.07.2015 | 19:40
Vimbldon: Dalje ide Šarapova, Serena bolja od Venus, ispala Šafaržova...

Serena je slavila sa 6:4, 6:3, posle jednog sata i sedam minuta igre i tako zabeležila 15. pobedu u međusobnim duelima sa Venus.

Amerikanku u četvrtfinalu očekuje susret sa boljom iz duela između Beloruskinje Viktorije Azarenke i Belinde Benčić iz Švajcarske.

Nijedna od sestara Vilijams nije briljirala na servisu, ali je Serena bila agresivnija, manje je grešila i na kraju zasluženo prošla dalje. Na svom servisu je izgubila samo 13 poena, imala je 21 viner više od sestre, pa je tako i više nego nadoknadila to što je upisala jednu neiznuđenu grešku više od Venus.

Venus je samo jednom uspela da uzme mlađoj sestri servis, a Serena joj je uzvratila sa četiri brejka. Već na startu meča je bez izgubljenog poena došla do 2:0, da bi se tada Venus probudila i izjednačila. Činilo se da bi to moglo da odvede meč u potpuno drugom smeru, međutim, to se nije desilo.

Serena je praktično tada prelomila susret, napravila je novi brejk i tu prednost održavala do desetog gema, kada je odservirala za set. U nastavku se vodila velika borba do 3:3, a Venus je odbranila sve tri brejk prilike koje je njena sestra imala. Od tog trenutka, Serena je preuzela potpunu kontrolu, napravila brejk, a potom nanizala još dva gema do trijumfa.

Šarapova je uspela da dobije i četvrti meč na turniru, a da ne izgubi set, iako do sada nije imala ozbiljniju protivnicu.

Njena protivnica u borbi za finale biće Amerikanka Koko Vandevejg koja je napravila malo iznenađenje eliminacijom Lucije Šafaržove, a samim tim ostvarila rezultat karijere.

Maša je odlično otvorila susret i vrlo brzo povela sa 5:2, pre nego što je Kazahstanka vratila jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno da se izjednači. Ipak, Zarina je na početku drugog seta stigla do prednosti i držala je do 3:2, kada je usledila serija Ruskinje.

Osvojila je četiri od narednih pet gemova što je bilo dovoljno za trijumf posle nešto više od sat i po vremena igre.

Vandevej je do trijumfa nad Čehinom došla sa 7:6 (7:1), 7:6 (7:4), posle jednog sata i 48 minuta igre.

Trenutno 47. teniserka sveta će se u borbi za polufinale sastati sa Ruskinjom, Marijom Šarapovom.

U oba seta viđen je po jedan brejk na obe strane, pa ih je odlučio taj-brejk. Iako je Šafaržova bila favoritkinja pred taj duel, Amerikanka je bila koncentrisanija i zasluženo je došla do plasmana u četvrtfinale. Vandevej je tako ujedno napravila svoj najbolji plasman na nekom Gren slemu, pošto je prethodno stigla samo do treće runde, i to na ovogodišnjem Australijan openu.

Pre Vandevej, u četvrtfinale se plasirala njena sunarodnica Medison Kiz, i to preokretom protiv Beloruskinje Olge Govorcove. Kizova je protiv Govorcove slavila sa 3:6, 6:4, 6:1, posle jednog sata i 32 minuta igre i sada je čeka susret sa Poljakinjom, Agnješkom Radvanjskom.

Komentari / 0

Ostavite komentar