Vimbldon: Nakon Troickog, ispala i Jelena!

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale Vimbldona, pošto je u dva seta poražena od Agnješke Radvanjske.

Tenis 06.07.2015 | 19:20
Vimbldon: Nakon Troickog, ispala i Jelena!

Poljakinja nije blistala u duelu sa Jankovićevom, ali je uspela da slavi rezultatom 7:5, 6:4, posle 102 minuta igre.

Ovo je bio osmi duel srpske i poljske teniserke, a Radvanjska povećala prednost na 6-2 u pobedama. Ona će se u borbi za četvrtfinale sastaje se sa Medison Kiz koja je već pobedila Olgu Govorcovu u tri seta.

Jankovićeva je ušla u duel čvrsto rešena da nastavi pobednički niz i potvrdi odličnu formu nakon iznenađujućeg trijumfa protiv šampionke, Čehinje Petre Kvitove, ali za novi uspeh nije imala snage i koncentracije.

Igrala je sa mnogo oscilacija, ni servis joj nije išao od ruke, pa je nešto slabija igra u odlučujućim trenucima koštala prolaska u dalju fazu turnira.

U prvom setu viđeno je čak pet brejkova, u drugom je Srpkinja izjednačila rezultat na servis protivnice (4:4) i na trenutak se činilo da bi mogla do preokreta.

Međutim, Radvanjska je umela da stabilizuje igru u pravom trenutku i raznovrsnim udarcima osvoji poene za novi trijumf.

I pored poraza Jankovićeva može biti zadovoljna nastupom u Londonu jer je prvi put posle nekoliko sezona došla do druge nedelje. Za korak više bilo joj je potrebno malo više od 30 vinera i 21 neiznuđene greške kolko je imala.

Komentari / 0

Ostavite komentar