Budžet Banjaluke na novom udaru!

Banja Luka i dalje ima velikih problema sa budžetom grada. Nakon što je usvojen rebalans budžeta kojim je budžet manji za gotovo tri miliona maraka u Banja Luku su na naplatu stigle sudske presude koje dodatno opterećuju budžet.

Republika Srpska 06.07.2015 | 16:20
Budžet Banjaluke na novom udaru!

Tek što je usvojen rebalans budžeta grada za 2,6 miliona manji od prvobitnog budžeta grad Banja Luka ponovo mora da traži dodatna sredstva odnosno da vrši prebacivanje novca sa jedne na drugu stavku. Gradske vlasti neprijatno su iznenenadjena sa dvije sudske presude protiv grada a u korist firmi koje su tužile grad. Ukupno novo opterećenje na ionako tanak budžet je milion i tri stotine hiljada maraka.

Grad presudama plaća penale jednoj gradjevinskoj firmi za neispunjenje obaveza ali i za propao projekat izgradnje sportskog centra sa stadionom na banjalučkom polju. U medjuvremenu u skupštini grada se i dalje bave pitanjima koliku većinu bez DNS-a ima gradonačelnik. Koji se nedavno vratio sa službenog puta u Izrael. Tvrdi da je cilj privući izraelske turiste u Banja Luku.

Rebalansirani budžet dodatno pogodjen sudskim presudama nije prepreka za službena putovanja tvrdi gradonačelnik. Pogotovo što, pojašnjava stavku za putovanja i reprezentacije nikada ne potroši.

Novca u budžetu Banja Luke nema dovoljno već mjesecima. To nezvanično potvrdjuju i načelnici pojedinih Odjeljenja koji priznaju da nemaju dovoljno novca za zacrtane najosnovnije projekte za ovu godinu.

(BN TV)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

sirogojno

06.07.2015 14:52

Ma Banjaluka je propala mahala pod ovom vlascu...

ODGOVORITE
Name

RE

06.07.2015 15:17

Pa nije vlast pala s neba, nego su je njeni gradjani izabrali

Name

Banjaluka

06.07.2015 17:30

Odakle pises da je Banjaluka propala? Da ne pises mozda iz Ciriha kad je ovaj grad propao?

Name

re sirogojno

08.07.2015 10:10

Za takve kao ti Banja Luka je metropola,a ne mahala gdje ti zivis....

Name

Nogo

06.07.2015 15:15

Od kako je gradsko kormilo preuzeo gospodin Gavranović gradski budžet je sve prazniji a dugovi veći.Možda on nije isključivi krivac za takvo stanje, može biti da je rupe u budžetu ostavio njegov prethodnik Dragoljub Davidović, ali bilo kako bilo, rješenje se mora tražiti u efikasnijoj naplati prihoda, smanjenju administracije i plata...

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

06.07.2015 15:46

Banjaluka je diznilend za budale.

ODGOVORITE