Kristin Lagard: Grčka ostaje članica MMF-a

Šef Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard je izjavila da Grčka čija je privreda nazadovala, ostaje članica MMF-a, bez obzira na stanje dugova, objavljeno je danas u Atini.

Svijet 05.07.2015 | 18:52
Kristin Lagard: Grčka ostaje članica MMF-a

Lagard je za nemački privredni list "Handelsblat" rekla de ne može da komentariše današnji referendum u Grčkoj o predlogu sporazuma koji su ponudili poverioci - EU i MMF.

Ocenila je da je, uprkos mnogim naporima u ispravnom pravcu, privreda Grčke "zbog poslednjih događaja učinila mnogo koraka unazad", prenela je atinska RTV SKAI.

 Na pitanje nemačkog novinara o tome kakva bi bila uloga MMF-a ako Grčka odluči da istupi iz zone evra, Lagard je odgovorila da je Grčka jedna od 189 članica tog fonda i "ostaće članica MMF-a, imala dug ili ga nemala".

Grčka zbog neuspeha pregovora s poveriocima nije imala novca da MMF-u isplati junsku ratu otplate kredita, u iznosu od 1,6 milijarde evra.

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sjećam li se dobro?

05.07.2015 17:17

Jel ovo ona gospoja što podvali prethodnom direktoru tog lopovskog fonda onu čistačicu za koju ga optužiše da ju je silovao. I smijeniše.

ODGOVORITE