Tur de Frans: Grajpel najbrži u 2. etapi!

Nemački biciklista Andre Grajpel pobedio je u drugoj etapi (Utreht → Ziland) Tur d'Fransa u sprintu u Holandiji.

Ostali sportovi 05.07.2015 | 19:00
Tur de Frans: Grajpel najbrži u 2. etapi!

Pred poslednjih nekoliko desetina metara grupa od četvorice biciklista je bila rame uz rame, Mark Kavendiš je većim delom sprinta vukao grupu, da bi u foto-finišu ipak slavio Nemac.

Britanac je pao na četvrto mesto, prestigli su ga još Slovak Peter Sagan i Švajcarac Fabijan Kančelara, koji je tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu. Glavna grupa biciklista kasnila je za pobednikom minut i po.

"Bila je veoma teška etapa, sa mnogo bočnog vetra. Bio sam veoma nervozan ali me tim vodio do vrha. To je bio ključni faktor. Ponosan sam na moje kolege", rekao je Grajpel.

Drugo mesto u generalnom plasmanu zauzima Nemac Toni Martina sa tri sekunde zaostatka za Kančelarom, dok je treći Holanđanin Tom Bumulin sa šest sekundi kašnjenja. Sledi Sagan sa +33 sekunde.

Etapa duga 166 kilometara prvu podelu imala je na 39. kilometru kada su nastale tri veće grupe, kako je ostalo do kraja trke.

U poslednjem kilometru desetak vozača se borilo za pobedu, 100 metara pre kraja prvi su sprint povukli Kavendiš i Renšo, ispostavilo se prerano u tako jakoj konkurenciji, što je momka sa Ostrva Man koštalo pobede.

U foto-finišu se izdvojila četvorka biciklista rame uz rame (Kavendiš, Sagan, Grajpel, Kančelara), a za "dlaku" ispred ostalih bio je Nemac.

Sledeća etapa vozi se u ponedeljak od Anversa do Hua u dužini od 159,5 kilometara.

Tur d'Frans, 2. etapa:
1. Andre Grajpel (Nemačka) 3:29,03 sati
2. Peter Sagan (Slovačka)
3. Fabijan Kančelara (Švajcarska)
4. Mark Kavendiš (V. Britanija)
5. Danijel Os (Italija) svi vreme pobednika

Komentari / 0

Ostavite komentar