Vimbldon: Heroina dana - Jelena Janković!

Jelena Janković izašla je na Centralni teren Vimbldona sa čvrstom namerom da sruši aktuelnu šampionku Petru Kvitovu.

Tenis 05.07.2015 | 16:00
Vimbldon: Heroina dana - Jelena Janković!

To je pokazala već u prvom gemu kada se izborila za brejk šansu, ali je Čehinja spasla agresivnom igrom, a onda i kaznila Srpkinju nešto kasnije.

Pri rezultatu 2:1 napravila je brejk i onda bez većih problema stečenu prednost zadržala do samog kraja seta. Posle nekih 35-40 minuta susreta na semaforu je pisalo 6:3, 3:1 za Kvitovu i svi su se već pomirili sa porazom.

Svi, sem jedne osobe. Svi sem Jelene Janković.

30-godišnja devojka iz Beograda polako vraćala ritam, počela je bolje da se kreće i ugrožava servise protivnice. Odlično je riternirala i vratila se na 4:4, a onda se Kvitova dodatno unervozila. Više je grešila, što joj je koštalo seta u 12. gemu.

U odlučujućem delu igre nekada prva igračica planete bila je bolja – servirala je izvrsno, ali je možda još bolje vraćala servis rivalke. Taj segment igre joj je i doneo trijumf jer je u poslednjem gemu, na 30:30 dva puta sjajno riternirala za veliku pobedu posle skoro dva sata igre.

“Ne mogu da prestanem da se smejem, zaista sam srećna. Velika pobeda za mene, na Centralnom terenu protiv dvostruke šampionke. Drago mi je što sam uspela da ostanem jaka i pozitivna na podlozi koja nije moja omiljena – bila sam mirna kada sam zaostajala set i brejk“, rekla je Jelena.

Jankovićeva je pre nekoliko godina osvojila Vimbldon u miksu, ali u singlu nikada nije trijumfovala na Gren slemu. Ukupno 18 nedelja provela je na prvom mestu WTA liste, a sada je podsetila na igru koja je do tog uspeha dovela.

Ni u jednom trenutku govor tela nije bio pogrešan, već je JJ uvek bila fokusirana na svaki sledeći poen. Nije dozvolila da joj greške remete koncentraciju i to se na kraju isplatilo. Takođe, osim početnog udarca, i osnovni udarci funkcionisali su sjajno. Prepoznatljivim bekhendima često je gradila kvalitetne poene i, kada joj okolnosti dozvole, završavala ih vinerima. Na kraju ih je imala 13, ali uz samo 11 grešaka.

Kombinacija mirnoće, mentalne stabilnosti i lavovske borbenosti doveli su je do druge nedelje turnira, iako je u nekoliko navrata bila u teškoj situaciji.

“Kada sam osvojila drugi set, znala sam da mogu da pobedim. Borila sam se, bila sam vrtlo hrabra na kraju i uspela sam. Neverovatno“.

Na konferenciji za štampu istakla je da i dalje može da se vrati na nivo sa kraja prethodne i početka ove decenije.

“Ako sam zdrava i mogu maksimalno da radim na dnevnom nivou, onda je sve lakše. Iskreno, sada nisam na nivou na kojem želim,pre svega fizički – moram da budem jača i brže, ali nisam uspela najbolje da se spremim zbog povreda. Biće mi potrebno neko vreme da dođem do nivoa koji želim. Videćemo, mislim da mogu da se vratim na najviši nivo. Nisam stara, još sam mlada u srcu i izgledam prilično dobro, tako da ’zašto da ne“, zaključila je Jelena.

Jelena najbolje poznaje svoje telo i nije nemoguće da se njene prognoze ostvare. Nama ostaje samo da se nadamo da će tako i biti, i da ćemo uskoro gledati Jelenu u punom sjaju.

Komentari / 0

Ostavite komentar