Video: Čovjek koji je za godinu dana promašio SVE!

Mundijal, Kopa Amerika, Liga šampiona, Liga Evrope...! Gonzalo Iguain je do prošlog leta važio za haubicu koja teroriše protivničke golmane.

Fudbal 07.07.2015 | 22:40
Video: Čovjek koji je za godinu dana promašio SVE!

Kada je igrao u Realu važio je za boljeg golgetera od Karima Benzeme. Redovnije je koristio šanse, manje promašivao od Francuza i mnogi su bili skloni mišljenju da je Real pogrešio kada je odlučio da proda Gonzala Iguaina, umesto Karima Benzeme.

Otkako je napustio Real i preselio se u Napoli, karijera Gonazala Iguaina je krenula silaznom putanjom. U poslednjih godinu dana je postao poznatiji po promašajima nego po golovima. I to u najvažnijim mečevima kluba i rerpezentacije.

Počelo je prošlog leta u finalu Mundijala protiv Nemačke. Iguain je imao kolosalnu šansu da pogodi mrežu Pancera. Izaašao je sam ispred Nojera, ali je prerano i traljavo šutirao. Taj meč će pored poraza pamtiti i po poništenom golu zbog ofsajda, ali i startu Manuela Nojera.

Muke su se nastavile u Napoliju. Pogotovo nije imao sreće sa penalima, pa je samim tim nerazumljiva odluka Tate Martina da ga stavi na listu izvođača. Iguain je u finišu sezone kada su Napolitanci jurili plasman u Ligu šampiona promašio važan penal protiv Milana, ali je imao sreće u nastavku i Napoli je slomio otpor Rosonera.

Ubrzo potom se ispromašivao i u polufinalu Lige Evrope protiv ukrajinskog Dnjepra. Njegovi promašaji su skupo koštali Napoli. I na kraju je stigao meč sezone protiv Lacija. Napolitanci su u poslednjem kolu Serije A dočekali Lacijale, a pobeda im je garantovala treće mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Krenulo je naopako, pošto je Lacio u prvom poluvremenu stigao do vođstva od 2:0. Ipak, Napolitanci su drugom delu zaigrali furiozno i Iguain je sa dva gola do 64. minuta raspalio San Paolo. U 76. minutu je imao šansu da postane apsolutni heroj. Dodsuđen je penal za Napoli, Pipita je šutirao za pobedu i vrlo verovatno plasman u Ligu šampiona, ali je poslao loptu preko gola i sasekao krila Napoliju koji je na kraju poražen sa 2:4.

Na kraju je došlo i finale Kopa Amerika. Dobio je šansu sa klupe pre Teveza, imao veliku priliku u 92. minutu da zabode nož uz srce Čilea, ali je promašio. Potom je i u penal seriji poslao loptu preko gola i najavio poraz Argentine.

Košmarnih godinu dana za Gonzala Iguaina...

Komentari / 0

Ostavite komentar